NASA cauta planete asemanatoare Pamantului

NASA cauta planete asemanatoare Pamantului
Lansarea in spatiu a sondei Kepler face parte dintr-o misiune a NASA de cautare a unor planete din afara sistemului nostru solar, care sa fie asemanatoare cu Pamantul si care sa sustina viata.

Sonda spatiala Kepler va fi lansata pe 5 martie, in Florida, de la bordul rachetei Delta II. Desi misiunea este o premiera pentru NASA si pare o initiativa prin care se “cauta acul in carul cu fan, agentia spatiala americana sustine ca sonda ar trebui sa gaseasca sute de planete de marimea Pamantului si poate chiar mai mari decat acesta.

Conditia esentiala pentru sustinerea formelor de viata este, fara doar si poate, temperatura care ar trebui sa mentina apa in stare lichida atunci cand se afla la suprafata. Acesta este unul dintre “criteriile de selectie ale NASA in legatura cu planetele pe care le va studia.

Echipata cu cele mai mari camere telescopice ce au fost lansate vreodata in spatiu, sonda Kepler este esentiala in planuirea viitoarelor misiuni de detectare si caracterizare in mod direct a planetelor din orbitele apropiate.

Construirea ei a costat aproape 600 de milioane de dolari si va examina, timp de trei ani, peste 100.000 de stele asemanatoare Soarelui din mai multe constelatii ale Caii Lactee.

sursa: HIT

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
246

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
223

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
319

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...