Muzeul vieții cotidiene în comunism prinde contur! Vezi cum va arata! VIDEO, FOTO

Muzeul vieții cotidiene în comunism prinde contur! Vezi cum va arata! VIDEO, FOTO
Castigatorii concursului de idei pentru stabilirea formei arhitecturale a Muzeului vieții cotidiene în comunism (MuViCC), proiect realizat de Asociația CulturEst, în parteneriat cu Primăria municipiului Botoșani, au fost prezenti, miercuri dimineata, in sala de sedinte a Consiliului Local.

Arh. Arthur O’Looney (Irlanda) și drd.arh. Raluca Nedelcu (România) si-au prezentat proiectul in fata primarului Ovidiu Portariuc, a viceprimarului Cosmin Andrei si a managerului de proiect MuViCC, Asociația CulturEst, Constantin Iftime.

Toti concurentii trebuiau să ofere o soluție de conversie arhitecturală a halei fostului CET Botoșani, care a fost desemnată printr-o hotărâre a consiliului local Botoșani drept sediu pentru MuViCC, iar Arh. Arthur O’Looney si .arh. Raluca Nedelcu au realizat cel mai bun proiect.

Vreau sa-i multumesc domnului Iftime pentru ca acest proiect incepe sa prinda contur. De asemenea urez bun venit oaspetilor nostri, care au castigat concursul de solutii, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Si presedintele Klaus Iohannis vrea sa faca un muzeu al comunismului in Bucuresti si spune că ideea i-ar fi venit după ce a vizitat arhivele Consiliului Național de Studiere a Arhivelor fostei Securități (CNSAS), când a ajuns la concluzia că noi, românii, nu am reușit să ne cunoaștem suficient de bine istoria recentă, respectiv anii comunismului, și că că ar fi nevoie de o studiere mult mai atentă.

In Romania nu exista un asemenea muzeu. Ati vazut in ultimele zile ca si presedintele Klaus Iohannis, dar si Gurvenul si Primaria municipiului Bucuresti vor sa faca un muzeu al comunismului. Noi suntem deja cu doi pasi in fata lor. Ar fi bine ca cei care sunt in jurul nostru sa ne sprijine. Hala de la CET este extraordinara si vom incerca sa facem acolo un muzeu, a precizat Constantin Iftime, manager de proiect.

Acesta a mai spus ca vrea sa lege muzeul de Parcul de Agrement de la Cornisa, astfel incat tot mai multi turisti sa-l poata vizita. Constantin Iftime crede ca muzeul trebuie sa fie unul atractiv pentru tineri, nu unul din care abia astepti sa iesi.

Vezi mai jos cum va arata muzeul de la Botosani!


















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
5

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
53

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
51

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...