Arh. Arthur O’Looney (Irlanda) și drd.arh. Raluca Nedelcu (România) si-au prezentat proiectul in fata primarului Ovidiu Portariuc, a viceprimarului Cosmin Andrei si a managerului de proiect MuViCC, Asociația CulturEst, Constantin Iftime.
Toti concurentii trebuiau să ofere o soluție de conversie arhitecturală a halei fostului CET Botoșani, care a fost desemnată printr-o hotărâre a consiliului local Botoșani drept sediu pentru MuViCC, iar Arh. Arthur O’Looney si .arh. Raluca Nedelcu au realizat cel mai bun proiect.
Vreau sa-i multumesc domnului Iftime pentru ca acest proiect incepe sa prinda contur. De asemenea urez bun venit oaspetilor nostri, care au castigat concursul de solutii, a spus primarul Ovidiu Portariuc.
Si presedintele Klaus Iohannis vrea sa faca un muzeu al comunismului in Bucuresti si spune că ideea i-ar fi venit după ce a vizitat arhivele Consiliului Național de Studiere a Arhivelor fostei Securități (CNSAS), când a ajuns la concluzia că noi, românii, nu am reușit să ne cunoaștem suficient de bine istoria recentă, respectiv anii comunismului, și că că ar fi nevoie de o studiere mult mai atentă.
In Romania nu exista un asemenea muzeu. Ati vazut in ultimele zile ca si presedintele Klaus Iohannis, dar si Gurvenul si Primaria municipiului Bucuresti vor sa faca un muzeu al comunismului. Noi suntem deja cu doi pasi in fata lor. Ar fi bine ca cei care sunt in jurul nostru sa ne sprijine. Hala de la CET este extraordinara si vom incerca sa facem acolo un muzeu, a precizat Constantin Iftime, manager de proiect.
Acesta a mai spus ca vrea sa lege muzeul de Parcul de Agrement de la Cornisa, astfel incat tot mai multi turisti sa-l poata vizita. Constantin Iftime crede ca muzeul trebuie sa fie unul atractiv pentru tineri, nu unul din care abia astepti sa iesi.
Vezi mai jos cum va arata muzeul de la Botosani!