Muzeul de Etnografie ajunge la Scoala Populara de Arta!

Muzeul de Etnografie ajunge la Scoala Populara de Arta!

Scoala Populara de Arta

Scoala Populara de Arta se pregateste sa primeasca Sectia de Etnografie a Muzeului Judetean Botosani! Proiectul este aprobat si in curs de derulare.

Potrivit celor declarate de directorul institutiei, Victor Hreniuc, proiectul a fost preluat in totalitate de catre proprietarul cladirii, respectiv Consiliul Judetean Botosani si avanseaza.

Trebuie sa vina zilele acestea proiectantul care a castigat licitatia pentru proiect sa discutam cu ei si despre niste detalii legate de viitoarea modificare. Lucrarile vor consta intr-o reabilitare, o adaptare pentru Sectia Etnografica a Judetului Botosani si pentru Scoala Populara de Arta. Scoala va ramane tot aici si probabil ca va fi amenajat un circuit pentru sectia etnografica, adaptata la functionalitatea cladirii, a precizat Victor Hreniuc, directorul Scolii Populare de Arte.

Scoala populara de Arte si-a inceput activitatea de cand s-a infiintat judetul, din 1968. Pana atunci a functionat ca sectie a Scolii Populare de Arta din regiunea Suceava, iar la impartirea administrativa s-a creat o structura independenta la Botosani.

Imobilul in care functioneaza scoala, Casa Ventura, prezinta un grad de degradare foarte avansat, astfel ca acest proiect reprezinta o binefacere.

Problemele cele mai mari se prezinta la scarile interioare, ziduri si beciuri.

Valoarea proiectului gandit de Directia de Integrare Europeana din cadrul Consiliului Judetean se ridica la doua milioane euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
327

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
563

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
165

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...