Muzeul Antipa s-a redeschis publicului. Sute de persoane au stat la coada pentru a vizita exponatele!

Muzeul Antipa s-a redeschis publicului. Sute de persoane au stat la coada pentru a vizita exponatele!
Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti, condus de botoşăneanul Dumitru Murariu, s-a redeschis publicului sambata dimineata, dupa aproape trei ani in care a fost in renovare. Sute de persoane au stat la coada pentru a vizita muzeul, care e de nerecunoscut dupa schimbarile radicale prin care a trecut.

In muzeu sint expuse circa 2.000 de exponate, dintre care 37 sint exemplare noi, primite de muzeu anul acesta. Cele mai spectaculoase exponate sunt ursul alb, foca, oaia canadiana, vulpea polara si un cap de elefant apartinind unui exemplar de 75 de ani.

Printre noutatile muzeului se numara o diorama de 17 m lungime, o pestera artificiala de 20 m lungime si cea mai mare proiectie digitala a unei ploi din savana.

Muzeul are cinci sali in care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Noua organizare a muzeului prevede spatii destinate interactivitatii, sali multimedia si compartimente amenajate ca laboratoare, in care vizitatorii vor putea face sau asista la experimente stiintifice, demonstratii si lucrari de laborator.

Lucrarile de renovare au costat aproximativ 14 milioane de euro, fonduri provenite de la Ministerul Culturii si din finantari europene.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" poate vizitat de marti pana duminica inclusiv, in intervalul orar 10.00 - 20.00 (la ora 19.00 intra ultimul vizitator), pretul unui bilet intreg fiind de 20 de lei. Lunea, muzeul este inchis.

Pretul intreg al unei bilet este 20 de lei, pentru pensionari 10 lei, iar pentru elevi - 5 lei.

De peste doua decenii, la conducerea Muzeului Antipa se afla Dumitru Murariu, nascut in Ungureni, judetul Botosani. Pe 21 septembrie, Dumitru Murariu implineste 71 de ani!


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
10

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
16

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
214

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...