Mutare surpriză anunțată de numărul 2 din PNL. Ce vor face Victor Ponta și Klaus Iohannis. Cum vi se pare această mutare?

Klaus Iohannis va coabita "100%" cu Victor Ponta dacă liberalul va câştiga preşedinţia României, anunţă într-un interviu pentru gândul.info secretarul general al PNL, Marian Petrache.

Sondajele PNL arată că în acest moment prezidenţiabilul ACL a trecut de bariera de 30%, în timp ce premierul Victor Ponta ar fi scăzut sub 40%. Ţinta lui Klaus Iohannis, prezentat drept "un produs vandabil" de secretarul general al PNL, este de a lua în primul tur peste trei milioane de voturi. Pentru liberali, prezidenţiabilii Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu sunt percepuţi drept "împinşii PSD", Petrache afirmând că orice vot pentru Tăriceanu este un vot pentru PSD. El exclude orice înţelegere cu Elena Udrea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, dar şi cu ceilalţi candidaţi. Când vorbeşte despre finanţarea campaniei electorale, Petrache şi-ar dori ca aceasta să fie asigurată de la bugetul de stat.

A stat alături de ultimii trei preşedinţi ai PNL, Călin Popescu Tăriceanu, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, aflându-se de fiecare dată în zona de decizie. Marian Petrache a obţinut poziţia de preşedinte al CJ Ilfov în 2012, iar în 2014 a condus campania PNL la europarlamentare şi a devenit secretar general al partidului. Dacă şeful campaniei lui Iohannis este Vasile Blaga, Marian Petrache răspunde de coordonarea PNL.

Vorbeşte des despre omul Klaus Iohannis şi mai puţin de rolul partidului în această campanie electorală. "Da, 100%", răspunde fără să ezite, când este întrebat despre o coabitare între preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta. Despre preluarea guvernării de noul PNL, Petrache este rezervat. Pune accent pe scrierea programului de guvernare, proces care va dura cel puţin până în luna decembrie. Gândul vă prezintă un interviu cu secretarul general al PNL, Marian Petrache, despre finanţarea campaniei electorale, despre costurile ascunse ale acesteia, despre migraţia primarilor şi rolul cheie pe care îl pot juca în următoarea lună Traian Băsescu, Crin Antonescu, dar şi candidaţii împinşi de alţii să intre în această cursă.

Citeste interviul pe gandul.info

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR: Imobilele pentru care s-au folosit 30% materiale reciclate nu vor mai plăti impozite locale 3 ani!

astăzi, 18:52

Proiectul are ca scop îmbunătățirea semnificativă a gestionării, reciclării și valorificării acestor deșeuri în România. Inițiativa vine ca răspuns la nevoile urgente de a...

Sistemul informatic de monitorizare electronică, implementat și la nivelul județului Botoșani!

astăzi, 17:50

Monitorizarea se va realiza automat, fără intervenție umană, sistematic și exclusiv pe teritoriul României, asupra unor dispozitive electronice, pe baza identificatorului acestora și &icir...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele municipiului Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:15

Cu toate acestea, nu au fost tolerate faptele antisociale, în acest sens fiind aplicate 17 sancțiuni contravenționale în sumă totală de aproximativ 12000 de lei. Cea mai mare amend...