Muniţie distrusă în Poligonul de la Copălău-FOTO

Muniţie distrusă în Poligonul de la Copălău-FOTO
Inspectoratul pentru SituaÅ£ii de Urgenţă Nicolae Iorga al JudeÅ£ului BotoÅŸani a desfăşurat astăzi, în poligonul militar Copălău, o ÅŸedinţă de distrugere a elementelor de muniÅ£ie rămase neexplodate, descoperite pe raza judeÅ£elor BotoÅŸani ÅŸi
Suceava.


Activitatea constituie proba practică din cadrul Sesiunii de pregătire, verificare ÅŸi autorizare anuală a pirotehnicienilor, organizată de Inspectoratul General pentru SituaÅ£ii de Urgenţă, cu sprijinul I.S.U. BotoÅŸani.

OperaÅ£iunea a fost executată de pirotehnicienii din cadrul I.S.U. BotoÅŸani ÅŸi Suceava. Măsurile de siguranţă au fost asigurate de către Inspectoratul JudeÅ£ean de Jandarmi BotoÅŸani.

La activitate au participat reprezentanÅ£i ai IGSU, prefectul judeÅ£ului, Dan Nechifor, conducerea I.S.U. BotoÅŸani, precum ÅŸi cei 26 de pirotehnicieni prezenÅ£i la convocare.

Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 69 elemente de muniÅ£ie de artilerie ÅŸi infanterie rămase neexplodate. Pentru distrugere au fost folosite peste 7,5 kilograme de exploziv. MuniÅ£ia a fost descoperită, în special, în spaÅ£ii locuite din mediul rural, pe timpul executării unor lucrări gospodăreÅŸti. Doar o mică parte a fost găsită pe terenurile agricole din afara localităţilor.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniÅ£ie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le miÅŸte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniÅ£iei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinÅ£e, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunÅ£e ISU sau PoliÅ£ia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării ÅŸi neutralizării acestor elemente.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
18

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
28

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
281

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...