Municipiul Botoșani va avea pubele subterane pentru gunoi! Vezi în ce zonă se construiește prima platformă-FOTO, VIDEO

O nouă metodă de colectare a deșeurilor va fi implementată în municipiul Botoșani, din toamna acestui an. Investiția va fi a Consiliului Local, în prima fază fiind vorba de un proiect pilot. 

Cetățenii nu vor mai arunca deșeurile în tomberoanele care sunt în prezent în cartiere, în locul acestora urmând să fie construite platforme îngropate. Pubelele în care se va colecta gunoiul nu vor mai fi la suprafață, ceea ce înseamnă că nu va mai trebui să suportăm mirosurile grele, dar nu vom mai vedea nici mizeria care acum se strânge în jurul tomberoanelor.

Sistemul funcționează ca un lift, iar după ce pubelele s-au umplut ele vor fi ridicate la suprafață și golite de angajații societății Urban Serv. 

"Proiectul este al Primăriei și este, deocamdată, unul pilot, de construcție a unei platforme îngropate de colectare a deșeurilor. Containerele cu deșeuri sunt introduse într-o groapă betonată pe un sistem tip ascensor. Sunt în discuții două locații, la Parcul Mihai Eminescu, unde avem cinci eurocontainere și una pe Mihail Kogălniceanu. Cred că până la urmă se va alege locația din parc fiind un loc public foarte circulat. Suntem în faza în care discutăm variantele constructive cu colegii din Primărie, pentru că investiția este a Consiliului Local. Eu cred că la sfârșitul lunii septembrie vom avea prima platfonă de acest gen", a declarat Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

Costurile cu o singură platformă de acest gen se ridică la 25.000 de euro, banii fiind deja prinși în bugetul local.

“La anul vor fi prinse alte platforme în buget. Dinspre centru spre periferia municipiului se va face această investiție", a mai spus directorul Urban Serv.

Mai multe orașe din România au adoptat deja această metodă de colectare a deșeurilor. 

 







 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ieșean prins într-o localitate din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

astăzi, 19:45

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste un metru cub de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport. Conducătorul auto...

„Bocitoarele vesele” se joacă, în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 18:50

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun. Din distribuție fac parte: Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Buc...

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni.” (video)

astăzi, 17:50

„Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni. A devenit o normal...