Municipiul Botosani va avea 16 kilometri de pista pentru biciclisti!

Municipiul Botosani va avea 16 kilometri de pista pentru biciclisti!
Pe strazile orasului a inceput deja amenajarea pistelor pentru biciclisti, in cadrul proiectului privind reabilitarea inelului principal de strazi si a soselei de centura.

Edilul-sef al municipiului a spus ca acest proiect va trebui continuat si in anii urmatori. Cat priveste amplasarea pistelor pentru biciclisti, primarul Catalin Flutur a tinut sa precizeze ca neajunsurile vor fi remediate la final.

"Nicaieri in lume nu exista un STAS, un standard care sa spuna pe unde merge pista de biciclete, ca trebuie sa mearga pe stanga, pe dreapta sau pe mijloc. Pistele se fac, in general, pe stanga sau pe dreapta, dar sa ocoleasca obstacolele, proiectantii sunt cei care au ales variante. In momentul in care se finalizeaza lucrarile, putem sa vedem care sunt neajunsurile, sa stim sa intervenim pentru remediere. Pistele de biciclete ar trebui sa aiba o continuitate, este un inceput si este sarcina tuturor sa continue acest proriect in Botosani", a declarat Catalin Flutur.

Primarul Catalin Flutur sustine ca va fi rezolvata si problema pistelor de biciclisti de la Lebada, unde pe o portiune de cateva zeci de metri pe mijlocul pistei sunt amplasati stalpi ai Romtelecom.

"Pista de biciclete de la Lebada, este adevarat, lucrarea este finalizata in proportie de 95% acolo, pe o portiune de 100 de metri, din 4 kilometri, sunt 4 stalpi ai Romtelecom, pe care trebuie sa ii mute Romtelecomul. Lucrarea nu este receptionata, nu inseamna ca acea pista de biciclete va ramane cu stalpii pe mijloc. Romtelecom ne-a confirmat ca au facut proiectia si ii muta pe cheltuiala lor", a precizat Flutur.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
306

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
410

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
859

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...