Municipiul Botoșani, în finala competiţiei pentru „Capitala Earth Hour 2013”

Municipiul Botoșani, în finala competiţiei pentru „Capitala Earth Hour 2013”
Municipiului Botoşani a intrat în finala competiţiei pentru Capitala Earth Hour 2013, organizată de World Wide Fund for Nature prin Asociaţia WWF – Programul Dunăre – Carpaţi România.

Juriul format din experţi şi consultanţi ai World Wide Fund România şi Consiliul Român pentru Clădirile Verzi a apreciat proiectele implementate de Municipiului Botoşani în domeniile spaţii verzi, transport public, educaţie şi comunicare, raportare deşeuri colectate selectiv pe platforma virtuală Ecoteca, dar şi strategia planificată pentru anul 2013 în domeniul protecţiei mediului.

În competiţia finală, alături de Botoşani sunt angrenate încă două oraşe din România: Timişoara si Ploieşti, titlul de Capitala Earth Hour 2013 urmând a fi decernat oraşului care colectează cantitatea cea mai mare de PET-uri. Finala competiţiei constituie o mare provocare, Primăria Botoşani urmând să asigure întreaga logistică, însă în acest moment rolul cetăţenilor este extrem de important.

Câştigarea titlului de Capitala Earth Hour 2013 depinde doar de modul în care botoşănenii se vor mobiliza pentru adunarea unei cantităţi substanţiale de PET-uri, sâmbătă, 9 martie, în Parcarea Magazinului Botoşani. Pentru elevii din ciclul preuniversitar, Primăria Botoşani lansează o competiţie cu premii între unităţile de învăţământ din municipiu, institulată “ Şcoala cea mai harnică.

Competiţia din 9 martie va prefaţa evenimentul Earth Hour 2013, ce va avea loc în data de 23 martie, activând spiritul civic şi atitudinea ecologistă, astfel încât oamenii să câştige nu numai satisfacţia că au participat la o acţiune de mediu de anvergură internaţională, dar şi mândria că locuiesc într-un oraş curat, exemplar.

De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi inducând totodată sentimentul de apartenenţă la o comunitate.

Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare a peste 6500 de oraşe din 153 de ţări, a demonstrat că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător. Capitala Earth Hour este cea de-a treia competiţie în domeniul protecţiei mediului la care Municipiul Botoşani participă, după ce a câştigat anterior distincţiile pentru Primăria Verde (2010) şi Capitala Verde a României (2012).

Pentru idei, sugestii şi informaţii şi pentru a-şi anunţa participarea la evenimentele prilejuite de campania Earth Hour 2013, botoşănenii sunt încurajaţi să contacteze organizatorii locali, la Serviciul Management Proiecte al Primăriei Municipiului Botoşani, tel 0231 502200 int. 310, e-mail: marina.bigios@primariabt.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
252

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
229

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...