Municipalitatea sustine ca nu a amendat niciun botosanean care s-a debransat de la Termica!

Municipalitatea sustine ca nu a amendat niciun botosanean care s-a debransat de la Termica!

 CATALIN ALEXA, viceprimar al municipiului Botosani  

Zvonurile conform carora Primaria Botosani i-ar amenda cu sume cuprinse intre 500 si 2.500 lei pe cei care vor sa se debranseze de la Termica, desi sunt in zone unitare de incalzire, par sa nu se confirme.

Viceprimarul municipiului Botosani, Catalin Alexa, a precizat ca nu s-a aplicat nicio astfel de amenda pana acum si nu crede ca vor putea fi acordate astfel de amenzi, putand fi realizat doar un control de catre lucratorii de la Urbanism, pentru ca ar fi vorba de interventii asupra imobilului.

"Tot ce inseamna instalatii sunt parti comune ale blocului, orice interventie asupra partilor comune se face cu acordul tuturor, pentru ca instalatia functioneaza intr-un anumit fel, este calculata sa functioneze intr-un anumit fel, modificand-o se introduc niste paramentri in plus. Nu a primit nimeni nicio amenda, nu stiu de unde sunt zvonurile astea ca se dau amenzi. Termica nu poate da nicio amenda, singurii care pot face un control in acest sens sunt cei de la Urbanism, pentru ca sunt interventii asupra imobilului", a declarat Catalin Alexa.

Totusi, viceprimarul a spus ca exista o lege in acest sens, dupa care s-a si facut Hotararea de Consiliu Local privind interzicerea celor care vor sa se debranseze daca se afla in zonele unitare, considerand-o o lege foarte buna daca aparea mai devreme, pana sa fie avalansa debransarilor.

"Legea aceasta cu interzicerea debransarilor din zonele unitare, dupa parerea mea este foarte buna, dar a venit prea tarziu, asta trebuia data in 1990, ca nimeni sa nu se fi debransat de la sistemul centralizat de incalzire, cine vroia sa se incalzeazsa cu altceva sa-si fi facut casa", a adaugat viceprimarul.

SC TERMIC -Modificarea instalatiilor de distributie din apartamente este interzisa daca nu exista aprobarea furnizorului de servicii!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani de la stat pentru românii care sunt nevoiți să meargă la tratament. CNAS subvenționează aceste servicii

astăzi, 14:10
8

Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie È™i boli vasculare, se află pe lista serviciilor decontate de Casa NaÈ›ională de AsigurÄ...

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
37

Catedra de profesor de Fizică a preÈ™edintelui Klaus Iohannis de la Colegiul NaÈ›ional „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă È™i poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
45

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat ÅŸi reÅ£inut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internaÈ›ional pentru săvârÅŸirea infracÈ›iunilor...