Municipalitatea face demersuri pentru a primi încă 30 de hectare de teren de la Armată

Municipalitatea face demersuri pentru a primi încă 30 de hectare de teren de la Armată
Municipalitatea botoșăneană așteaptă să primească de la Ministerul Apărării Naționale încă 30 de hectare de teren pe Șoseaua Iașiului, acolo unde a mai primit un teren pe care se va ridica un cartier de locuințe.

Primarul Cătălin Flutur a precizat că noua suprafață de teren care ar urma să fie preluată de la Armată va fi utilizată pentru devierea utilităților.

“Nouă ne mai trebuie 30 de hectare în zona Șoselei Iașiului și este o solicitate la MApN și o Hotărâre de Guvern care este pe flux, o hotărâre prin care trebuie să mai primim încă 30 de hectare, nu construibile. Cele 30 de hectare ne ajutau pentru a devia utilitățile, pentru că nu aveam unde să ducem o mare parte din utilități în partea de jos. Acea Hotărâre de Guvern nu a apărut până acum pentru că până săptămâna trecută nu a fost nimeni în stare să trimită la Guvern Hotărârea de Consiliu Local care propunea acest lucru cu viza de legalitate a prefectului", a declarat primarul Cătălin Flutur.

O parte din locuințele ce se vor ridica pe Șoseaua Iașiului vor fi date Ministerului și vor avea destinația de locuințe de serviciu.

“Noi ne angajăm în continuare să respectăm prevederile Hotărârii de Guvern care spune că jumătate din locuințele ANL care vor fi construite pe Șoseaua Iașului vor ajunge la angajații Armatei", a afirmat primarul.  
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
21

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
22

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...