Municipalitatea botoşăneană PIERDE punctele termice!

Situaţie dificilă pentru Primăria Botoşani! Municipalitatea trebuie să predea către lichidatorul fostei societăţi Termica nu mai puţin de 36 de puncte termice din oraş.

În cursul zilei de marţi a avut loc la Primărie o întâlnire între lichidatorul Constantin Lulu Dascălu, care a câştigat în instanţă patrimoniul Termica, şi cei din Executivul Primăriei, stabilindu-se un calendar pentru predarea bunurilor care au aparţinut fostei societăţi de termoficare.

Multe dintre punctele termice sunt închiriate la această oră, fiind luate de agenţi economici sau transformate în garaje. Cel mai probabil, după predarea către lichidator a patrimoniului Termica, şi contractele de închiriere vor fi preluate de acesta.

Municipalitatea va fi nevoită de asemenea să plătească chirie către lichidator, în condiţiile în care punctele termice adăpostesc instalaţii din reţeaua de termoficare.

“S-a ajuns la un prim acord. Într-o primă fază se va trece la predarea punctelor termice. Au fost identificate trei categorii: cele în care nu s-au efectuat investiţii şi nu există nici contracte  de închiriere, vor fi primele evaluate şi predate, cea de-a doua categorie în care există contracte de închiriere şi cea de-a treia categorie în care s-au realizat investiţii printr-un program guvernamental, acolo evaluarea fiind mai complexă şi necesitând mai mult timp. În ziua de 25 ianuarie va avea loc o nouă întâlnire şi până atunci cei de la Modern Calor vor veni cu această situaţie generală privind punctele termice şi se va trece efectiv la predarea acestora. Trebuie să punem în executare o hotărâre judecătorească. Cel mai probabil lichidatorul va închiria aceste puncte termice către Modern Calor fără a afecta în niciun fel procesul tehnologic, realizându-se doar această despăgubire materială către lichidator", a explicat primarul Ovidiu Portariuc.

Municpalitatea nu îşi va încheia însă conturile cu lichidatorul Termica odată cu predarea acestor puncte termice. Mai are de plătit sume câştigate de acesta în instanţă după falimentul societăţii, ultima somaţie fiind trimisă în decembrie, pentru suma de 582.000 de lei.

“Lichidatorul nu a renunţat la stingerea celorlalte obligaţii care ţin de reţele, de zonele în care s-au făcut investiţii europene, şi care nu pot fi predate şi acolo lichidatorul cere despăgubire în echivalent. Urmează un proces de evaluare să se stabilească suma de bani şi pentru asta avem nevoie de o expertiză, fiind o speţă extrem de complexă", a afirmat Ovidiu Portariuc.

 

Spune-ne opinia ta