Muncitori din Botoşani, lăsaţi fără salarii

Muncitori din Botoşani, lăsaţi fără salarii

   Buna Ziua Iasi

Cei circa 100 de salariati ai SC Constructii Feroviare SA, care lucreaza la pasajul din Fundatie, ameninta cu blocarea lucrarilor daca nu-si primesc banii pana la finele saptamanii.  Scandalurile se tin lant in proiectul Axei Est-Vest.

Dupa ce SC Constructii Feroviare SA a fost preluata de SC Compania de Transporturi in Constructii SA Bucuresti de la Grup Colas, lucrarile din Fundatie dar si de pe Independentei au avut numeroase obstacole.

Dupa ce in vara, salariatii au intrat in greva din cauza restantelor salariale, acestia sunt din nou platiti doar cu promisiuni.

"Cum sa iti vina sa muncesti cand tu nu ai mai vazut un ban de doua luni? Ei se fac ca ne platesc, noi ne facem ca muncim. Cam asta este povestea", a declarat, sub anonimat, un muncitor.

Potrivit muncitorilor, circa 100 de salariati asteapta drepturile restante. Unii nu au mai primit banii de doua luni, altii de o luna. Bonurile de masa pe care salariatii ar trebui sa le incaseze lunar sunt si ele o problema.

"Salariile nu le-am luat unii de o luna, altii de doua luni. Suntem cam 100 de oameni aici. Bonurile de masa nu au mai ajuns la noi de patru luni. Muncim si noi cum putem, cand este combustibil. Ni s-a promis ca saptamana asta se rezolva. Daca nu se rezolva, sa se spele pe cap cu santierul lor, ca noi plecam", a declarat un muncitor, tot sub anonimat.

Potrivit salariatilor SCF, remuneratia unui muncitor este undeva in jurul a 1.000 de lei, unii incasand un pic mai mult, altii mai putin, in functie de calificare.

"Am ajuns sa cerem pachete de acasa ca sa avem ce manca. Unii venim din Suceava, Botosani sau Vrancea. Daca nu ne trimit bani de acasa sau daca nu mergem noi, am muri de foame", spune un angajat al SCF.

Oficialii municipalitatii spun ca in ultima vreme, sefii SCF au uitat sa mai raspunda la telefoane. "Nici mie nu-mi mai raspunde la telefon inginerul Aurel Sraer. Nu consider ca este normal, moral sau demn ca muncitorii sa nu-si primeasca banii. Vom lua legatura cu conducerea SCF, pentru ca aceasta situatie ne pune in pericol proiectul", a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
663

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
130

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
184

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...