Muncitor din Botoșani găsit mort în camera de odihnă, după ce a lucrat la deszăpezirea drumurilor

Un angajat al CNAIR a sfârșit tragic de epuizare în timp ce desfășura activități de deszăpezire pe drumurile din Botoșani.

Bărbatul în vârstă de 58 ani și-a anunțat colegii că este foarte obosit și a cerut să se odihnească. Acesta a fost însoțit la cea mai apropiată secție de drumuri unde s-a pus să doarmă. Din păcate acesta a decedat la scurt timp.

Codul Roșu de vreme rea și drumurile blocate de nămeți îi ține în alertă pe drumarii din județele afectate, dar și pe colegii lor din întreaga țară.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reunește angajați din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, trage un semnal de alarmă asupra deciziilor profund incorecte care duc la lipsa de personal din cadrul direcțiilor regionale și secțiilor locale de drumuri.

„Azi dimineață, Dumitru Ichim, deservent utilaje în cadrul Secţiei Drumuri Naţionale Botoşani din cadrul Direcției Genrale de Drumuri și Podri Iași, a încetat din viață. Aflat în perioada de repaus, după activitatea de deszăpezire desfășurată pe fondul atenționărilor cod roșu de vreme severă, acesta a fost găsit fără suflare de către colegi în dimineața zilei de astăzi, 7 aprilie, în spațiul de odihnă destinat lucrătorilor, amenajat la districtul Săveni din județul Botoșani. În ceea ce privește cauzele și circumstanțele decesului, acestea sunt analizate de către organele de anchetă, singurele abilitate să facă precizări în acest caz”, a declarat Nicolae Popovici, purtătorul de cuvânt al DRDP Iași, conform Rador.

Dumitru Ichim era angajat de 33 de ani în cadrul SDN Botoșani și a desfășurat activități specifice întreținerii drumurilor naționale.

 

Spune-ne opinia ta