Muncesc în străinătate, ajung acasă pe moarte!

Muncesc în străinătate, ajung acasă pe moarte!
Numărul botoșănenilor neasigurați care ajung pe mâna medicilor de la Spitalul Județean Mavromati este din ce în ce mai mare, foarte mulți dintre aceștia ajungând în stadii avansate ale bolii.

Acești pacienți, susțin medicii, reprezintă o povară pentru bugetul unității spitalicești, consumul de medicamente pentru tratarea lor fiind unul foarte mare.

Potrivit medicului Mihaela Miler, directorul medical al Spitalului Județean, cei mai mulți pacienți neasigurați sunt botoșăneni care au muncit în străinătate și au venit acasă după ce s-au îmbolnăvit.

"Foarte multe persoane se întorc din străinătate, fără asigurări medicale, și vin în stare foarte gravă și avem din ce în ce mai mulți neasigurați internați, la vârste tinere. Se întorc în primul rând cu ciroze, tuberculoză, boli cardiace, cancere diagnosticate în ultimul stadiu, hepatitele cu virusul B și C care se transformă fie în ciroze fie în cancere. Sunt aduși în ultimul stadiu, familiile umblă să le facă asigurare. Pe secția noastră (n.red. Medicală 1) avem cea mai mare mortalitate din spital din cauza acestor cazuri care vin în ultimul stadiu", a declarat medicul Mihaela Miler.

Aceasta a precizat că și cazurile care ajung pe Secția medicală 1 sunt dintre cele mai complexe.

"Noi avem pacienți complecsi care au o boală de bază, gen diabet sau ciroză, și atunci complicându-se din varii motive cu pneumonii, cu infecții respiratorii, digestive, ajung pe secțiile noastre de interne. Foarte mulți bolnavi vin pentru diagnosticare în secțiile de interne. Noi diagnosticăm de la cancere, tuberculoze, până la fracturi de coloană vertebrală pe osteoporoze severe", mai spus medicul Mihaela Miler.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
5

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
9

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Iason şi Sosipatru; Sf. Mc. Maxim, Cvintilian şi Dadas din Ozovia

astăzi, 08:00
12

Intrarea triumfală a Mântuitorului în Ierusalim pregătea biruinţa Sa asupra morţii şi deschiderea drumului de mântuire către Ierusalimul ceresc, pentru toţi cei ce aveau să c...