Munca asistenţilor sociali, pe mâna funcţionarilor din primării! "Ne întrebăm de ce nu sunt servicii sociale de calitate", spune Felicia Mihai

Munca asistenţilor sociali, pe mâna funcţionarilor din primării! "Ne întrebăm de ce nu sunt servicii sociale de calitate", spune Felicia Mihai
Lipsa personalului specializat în domeniul asistenței sociale este o problemă cu care se confruntă jumătate dintre administrațiile publice locale de la nivelul județului Botoșani.

Lipsa banilor este principalul motiv invocat până acum de administrațiile publice locale pentru înregistrarea acestui deficit de personal, iar mai nou, au fost blocate și posturile pentru asistenții sociali.

În aceste condiții, munca unui asistent social a ajuns să fie făcută în primăriile unde aceștia nu există de către funcționari care nu au absolut nicio pregătire în acest domeniu.

"Din păcate, încă nu s-a înțeles rolul major și misiunea specială pe care o au asistenții sociali într-o comunitate, drept dovadă inexistența asistenților locali la nivelul tuturor comunităților locale, așa cum este prevăzut în lege în toate primăriile ar trebui să existe cel puțin un asistent social, ori din păcate munca acestuia este suplinită în unele comunități rurale și atunci ne întrebăm de ce nu sunt servicii sociale de calitate, de ce nu se intervine în interesul beneficiarului sau al unei persoane aflate într-o situație de criză la un moment dat. Pentru că nu sunt specialiști pe posturile pe care ar trebui să fie", a declarat Felicia Mihai, președintele Structurii Teritoriale a Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.

Cu prilejul celei de-a VI-a ediţii a Zilelor Asistenţei Sociale 2014, Structura botoşăneană organizează diverse activităţi care au scopul principal de a promova profesia de asistent social şi de a prezenta misiunea pe care o au la nivelul comunităţii. Angajatorii asistenţilor sociali, reprezentanţii altor instituţii publice sau private şi partenerii furnizorilor de servicii sociale au primit chestionare cu privire la profesia de asistent social şi sistemul de asistenţă socială.

"Tocmai din acest considerent vrem să atragem atenția cine suntem noi și putem dovedi prin munca de calitate pe care o oferim, prin intervenția pe care o asigurăm în comunitate, prin soluțiile pe care le găsim împreună cu beneficiarii noștri pentru a-i ajuta să depășească o situație de criză în care se află la un moment dat", a mai spus Felicia Mihai.

La nivelul judeului Botoșani sunt 270 de asistenți sociali care au dreptul de a profesa, cei mai mulți lucrând în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
432

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
156

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
447

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...