Multă vorbărie de pomană! Curtea Constituțională a decis că pensiile pot fi cumulate cu salariul la stat

Multă vorbărie de pomană! Curtea Constituțională a decis că pensiile pot fi cumulate cu salariul la stat

Curtea Constituțională a admis sesizarea PSD împotriva interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat, măsură luată de Guvernul Orban la finalul anului trecut, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul CCR.

Potrivit acestora, decizia a fost luată cu 5 voturi pentru admiterea obiecției de neconstituționalitate și 4 voturi împotrivă.

Pe 30 decembrie 2019, PSD a depus la Curtea Constituțională o sesizare de neconstituționalitate a legii de modificare a OUG 114, prin care a fost interzis în sectorul public cumului dintre pensie și salariu.

Sesizarea social-democraților este atât pe formă, cât și pe fond.

CCR a dat termen 20 februarie pentru trimiterea punctelor de vedere ale părților, iar pe 29 sesizarea va fi dezbătută în plenul Curții.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
764

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
73

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
298

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...