Motivul incredibil pentru care un tren nu a reușit să oprească în Gara Verești! Ancheta a ajuns la final

Agenția de Investigații Feroviare a încheiat un raport privind un incident feroviar ce putea să aibă efecte foarte grave, în care a fost implicat trenul Suceava Nord – București Nord.

Motivul incredibil pentru care un tren nu a reușit să oprească în Gara Verești! Ancheta a ajuns la final

   Foto: stiridinbucovina.ro

Incidentul s-a petrecut în toamna anului trecut în stația de la Veresti. Trenul care circula pe firul Suceava – Pașcani nu a reușit să oprească în stație după ce mecanicul de locomotivă a constatat că efectul de frânare este foarte slab.

După efectuarea frânării totale, mecanicul a observat că acul vitezometrului a scăzut brusc la 57 km/oră, apoi a revenit la 97 km/oră, după care imediat a scăzut la 0 km/oră, unde a rămas până la oprirea trenului.

Din cauza efectului de frânare necorespunzător, trenul s-a oprit după depășirea semnalului de ieșire al stației CFR Verești. Practic, locomotiva și 3 vagoane s-au oprit după 200 de metri, iar trenul a dat înapoi în stație, potrivit stiridinbucovina.ro.

După o investigație complexă s-a constatat că dintr-un marfar care a circulat înaintea trenului Suceava Nord – București Nord au căzut semințe de răpită care au dus la diminuarea aderenței dintre roți și șine pentru garnitura cu călători.

Marfarul a mers până la Pașcani, unde a fost reținut după ce s-a descoperit scurgerea semințelor de rapiță din 3 vagoane.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune îndeplinită: Pompierii botoșăneni care au intervenit în zonele inundate s-au întors acasă! (Foto)

astăzi, 09:10

Timp de cinci zile, pompierii botoșăneni au intervenit pentru evacuarea apei și mâlului din 34 de gospodării, case și anexe de pe străzile Ion Creangă, Luceafărul și Nicolae Grigorescu,...

Botoșăneanul care expune la București o Dacia din 1970, restaurată cu 20.000 de euro!

astăzi, 08:28

Salonul Auto de la Bucureşti este scena luptei care se duce la nivel internaţional. "Nu mă pot baza numai pe motorul electric. Un buget maxim alocat? În jur de 30.000 - 40.000 de euro&qu...

Pensionarii care primesc sute de lei în plus de la 1 octombrie!

astăzi, 08:17

Oficialii au ţinut să precizeze că nu este vorba despre o recalculare, ci despre modificarea unei legi care duce la majorarea veniturilor anumitor seniori. Mai exact, peste 170.000 de seniori vo...