Motivarea Curtii de Apel in cazul Amisculesei: Cei 7 inculpati nu prezinta pericol social!

Nu prezinta un pericol social! Aceasta este motivarea Curtii de Apel Suceava in eliberarea celor 7 inculpati din dosarul Amisculesei, dupa recursul care s-a judecat pe 17 ianuarie.

"In motivarea Curtii de Apel Suceava se mentioneaza ca pericolul concret pentru ordinea publica si pericolul social lipsesc. Toti inculpatii beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, iar pericolul social pentru ordinea publica pe care lasarea in libertate l-ar presupune nu subzista in cauza pentru inculpati. Ca un comentariu personal al meu, vreau sa spun ca prin decizia Curtii de Apel Suceava s-a creat un echilibru intre libertate si securitate", a declarat pentru Stiri Botosani Simona Bosovici, unul dintre avocatii celor 7 inculpati, printre care se numara omul de afaceri Dumitru Amisculesei si doi dintre fiii sai, Marius si Andrei.

Cercetarile vor continua cu cei 7 inculpati in stare de libertate.


Doar doua zile de arest!

Judecatorii botosaneni au decis, pe data de 15 ianuarie, arestarea pentru 29 de zile a sapte inculpati in dosarul Amisculesei. Alaturi de Dumitru Amisculesei si doi fii ai sai, Marius si Andrei, au mai fost arestate inca patru persoane, printre care se afla si juristul firmelor omului de afaceri.

Prejudiciul creat statului este de aproape 800 de mii de euro.

Descinderile au avut loc in dimineata zilei de 13 ianuarie. Cu o impresionanta desfasurare de forte, sub coordonarea Prim Procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani, acţiunea de perchezitie desfasurata la domiciliul omului de afaceri Dumitru Amisculesei si la sediul mai multor firme a vizat activitatea infractională de aprovizionare cu alcool etilic, producere si imbuteliere bauturi alcoolice (rom si votca).

In cadrul actiunii a fost identificata o hala formata din doua camere, in una din ele, existand o instalatie clandestina pentru producerea si imbutelierea bauturilor alcoolice spirtoase, in cealalta aflandu-se rezervoarele de stocare a materiei prime ce urma a fi imbuteliata.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Două școli și o grădiniță din Botoșani primesc bani de la Guvern pentru a-și construi sau repara toaletele!

astăzi, 08:54

Guvernul alocă peste 4 milioane de lei prin hotărâre (HG) pentru ca 51 de școli din țară care au latrine în anul 2024 să-și construiască toalete. HG a fost publicată în M...

Imagini spectaculoase cu Luna Vânătorului deasupra Botoșaniului! (Foto)

astăzi, 08:30

”Astăzi este cea mai mare superlună din 2024, numită și Luna Vânătorului. Câteva cadre surprinse la răsăritul lunii deasupra Botoșaniului”, a transmis Silviu Foca, auto...

România, „vicecampioană" la morții de pe șosele. „Se ascunde adevărata problemă!"

astăzi, 07:58

România se află la coada clasamentului, la nivelul Uniunii Europene, când vine vorba despre siguranța rutieră. Ultimul loc este Bulgaria, cu 82 de morți la milionul de locuitori, lipit...