Mormintele din Cimitirul Evreiesc, profanate de 4 minori aflati in stare de ebrietate!

Mormintele din Cimitirul Evreiesc, profanate de 4 minori aflati in stare de ebrietate!
La mijlocul lunii aprilie, preşedintele Comunităţii Evreilor, din judeţul Botoşani, a sesizat Poliţia cu privire la faptul că în data de 14 aprilie, în jurul orei 11.30, administratorul Cimitirului Evreiesc a constatat că un număr de aproximativ 20 pietre funerare sunt dislocate de pe soclu şi doborâte la pământ, unele dintre acestea fiind distruse.

"Primele cercetărie efectuate în cauză au stabilit că fapta a fost comisă în intervalul 12.04.a.c., orele 14:00 – 14.04.a.c., orele 08:00, perioadă în care administratorul cimitirului a fost plecat din localitate. Totodată s-a stabilit că deşi cimitirul aste prevăzut cu gard împrejmuitor (respectiv pe trei laturi cu gard din beton cu înălţimea de 2,5 metri iar pe cealaltă latură cu gard din sârmă ghimpată şi gard viu), accesul în cimitir se poate face cu uşurinţă printr-o spărtură a gardului din beton. Totodată s-a constatat că suspecţi de comitere a faptei sunt mai mulţi tineri care au pătruns în cimitir unde au consumat băuturi alcoolice şi din teribilism au dislocat şi distrus pietrele funerare",a menţionat comisar Manuela Ieremie, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Cercetările efectuate în cauză de către poliţiştii botoşăneni au condus la identificarea suspecţilor în persoana minorilor B. A., de 16 ani, L. D., de 14 ani, C. A.-C., de 16 ani şi P. I.-C., de 14 ani, toţi elevi, din municipiul Botoşani, care în ziua de 12.04.2009, în jurul orelor 15.00, fiind sub influenţa alcoolului, au pătruns împreună cu alţi prieteni în Cimitirul Evreiesc, unde, dând dovadă de teribilism au distrus şi doborât la pământ un număr de 20 monumente funerare.

Faţă de cei patru suspecţi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte, cauza urmând a fi soluţionată procedural.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
29

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
19

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
38

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...