Mona Pivniceru a demisionat din magistratură

Mona Pivniceru a demisionat din magistratură

 Mediafax  

Mona Pivniceru a vrut să evite o nouă potenţială situaţie de incompatibilitate cu funcţia de ministru al Justiţiei, la care aspiră. Reprezentanţii Biroului de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au declarat, pentru Mediafax, că cererea Monei Pivniceru de demisie din magistratura a fost întregistrată luni.

Pe 8 august, Mona Pivniceru îşi dăduse demisia din CSM după ce Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii respinsese, în unanimitate, detaşarea sa la Justiţie.

Mona Pivniceru a solicitat să se ia act de demisia ei din magistratură începând cu data de 20 august, au precizat reprezentanţii CSM. După demisia din magistratură, Mona Pivniceru urmează să devină ministru al Justiţiei, luându-i astfel locul lui Victor Ponta, care asigură interimatul pentru acest minister.

Renunţarea la magistratură reprezintă un semnal clar că Mona Pivniceru urmăreşte funcţia de ministru al Justiţiei, după ce la mijlocul lunii august şi-a exprimat dubii în legătură cu disponibilitatea sa de a ocupa această funcţie, în urma unui scandal mediatic.

Ea a fost fotografiată în maşina fiului lui Adrian Năstase, alături de consiliera pe probleme juridice a acestuia, Mariana Alexandrescu. Dacă nu şi-ar fi dat demisia şi din magistratură, Mona Pivniceru s-ar fi întors după demisia din CSM la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a criticat, luni, CSM, acuzând faptul că această instituţie are un calendar politic pe care el îl regretă şi apreciind că acest fapt este în dezavantajul imaginii Justiţiei.

"Din păcate, după cum vedeţi, CSM are un program de vacanţă, până azi, după care are un program politic. Azi trebuia să avem şedinţa CSM. S-a amânat după decizia CC. Nu ştiu ce vor face dacă va decide cumva Curtea să amâne din nou o decizie, probabil că şi CSM va amâna după. Nu ştiam că CSM are acest calendar politic, îl regret, cred că este în dezavantajul imaginii Justiţiei", a spus Ponta.

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii va lua în discuţie, miercuri 22 august, demisia judecătoarei Mona Pivniceru din funcţia de membru ales al CSM.

Sursa: Realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
489

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
156

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
429

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...