Grenade aduse acasă cu căruţa!

Grenade aduse acasă cu căruţa!
Întâmplare neobişnuită şi extrem de periculoasă la Tulbureni, unde un bărbat a adus acasă, odată cu încărcătura de fier vechi, două grenade defensive.

Solicitaţi să intervină, pirotehniştii au ridicat muniţia şi au transportat-o în poligonul de la Copălău, îndepărtând astfel pericolul din gospodăria acestuia. Bărbatul a povestit că în această dimineaţă, a încărcat o căruţă cu fier vechi de lângă rampa de gunoi a municipiului Botoşani. Ajuns acasă, acesta a început să descarce fierul şi a descoperit cele două grenade.

Realizând pericolul, bărbatul a solicitat ajutorul pirotehniştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani. Grenadele au fost ridicate şi transportate în condiţii de maximă siguranţă în depozitul de muniţie din poligonul Copălău.

Echipa de pirotehnişti, condusă de mr. Ştefan Uşurelu, a stabilit că muniţia era în perfectă stare de funcţionare şi putea exploda la orice acţiune mecanică.

I.S.U. Botoşani recomandă populaţiei care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi. Să anunţe I.S.U. sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112, pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
2

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
44

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
233

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...