Moment penibil în politica externă: Olandezii îl fac mincinos pe șeful diplomației române!

Moment penibil în politica externă: Olandezii îl fac mincinos pe șeful diplomației române!
12 februarie anul curent. Șeful diplomației române, Titus Corlățean, merge în vizită oficială la Haga și este primit de omologul său din Regatul Țărilor de Jos. Câteva ore mai târziu, Ministerul român de Externe transmite un comunicat victorios către națiune: "Ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, i-a transmis omologului român, Titus Corlăţean, aflat, marţi, în vizită oficială la Haga, că Guvernul Olandei nu mai condiţionează aderarea României la Schengen de MCV", relateaza evz.ro.
 
La București, lumea aplaudă marea victorie a diplomației române. Euforia nu durează prea mult.

Există un comunicat în care nu se scrie nimic din ceea ce anunțase Titus Corlățean la București. Din contră, olandezii vorbesc de o atenție specială acordată celebrului MCV.

Olandezii dau din umeri, nu au auzit de o astfel de declarație făcută de Frans Timmermans, șeful diplomației de la Haga. 
   
Cei de la Ministerul olandez de Externe însă pregătesc o reacție stupefiați de declarațiile șefului diplomației române. Și reacția vine năucitoare pentru ministrul român de externe, Excelența Sa domnul Titus Corlățean. Ministerul de Externe de la Haga autorizează Ambasada Regatului Țărilor de Jos de la București să transmită un comunicat extrem de dur, chiar dacă formulat în termeni diplomatici. Pe scurt, olandezii zic că Titus Corlățean e un mincinos!
   
"Olanda nu a luat încă nicio decizie cu privire la aderarea României la spaţiul Schengen. Poziţia Olandei va fi stabilită înaintea următorului Consiliul pe Justiţie şi Afaceri Interne, în strânsă colaborare cu alte state membre. Olanda salută progresul făcut de România aşa cum a fost analizat în raportul MCV, însă păstrează unele îngrijorări referitoare la susţinerea şi ireversibilitatea reformelor, precum şi la faptul că o serie de recomandări şi condiţionalităţi nu au fost încă implementate. În următoarele săptămâni vor avea loc consultări cu alte state UE. După acestea, împreună cu Parlamentul se va stabili poziţia Olandei", se spune în comunicatul ambasadei din București.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
376

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...