Moldovenii se tem de romani: "Vor veni sa ne fure. Acolo sunt multi tigani!"

Moldovenii se tem de romani: "Vor veni sa ne fure. Acolo sunt multi tigani!"

   Libertatea

Unii locuitori din zona de hotar a Republicii Moldova cu România nu doresc scoaterea sârmei ghimpate de pe Prut deoarece se tem să nu fie furaţi de hoţii din România, scrie Agerpres.

Un locuitor din Ungheni a declarat că dacă se deschide gardul "vor veni să ne fure. Acolo sunt mulţi ţigani". "Se spune că atunci când nu era gardul veneau românii şi ne furau. Şi noi chiar ne temem", a declarat o altă persoană, care are casa chiar lângă graniţă, scrie Libertatea.

Alţi locuitori însă susţin iniţiativa autorităţilor de la Chişinău de a scoate gardul de sârmă ghimpată, pentru a se simţi liberi. Premierul moldovean Vlad Filat le-a cerut subalternilor săi, la mijlocul lunii decembrie, să fie pregătite documentele necesare pentru demolarea gardului de sârmă ghimpată de pe Prut.

Procesul propriu-zis urmează să înceapă în luna februarie şi să se încheie în martie. Doar câteva porţiuni de gard vor fi lăsate - în regiunea barajului Stânca-Costeşti şi a rezervaţiei naturale Pădurea Domnească.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

astăzi, 19:10
101

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
318

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
678

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...