Moldovenii de peste Prut, contrabandisti pe piata botosaneana!

Moldovenii de peste Prut, contrabandisti pe piata botosaneana!
Peste 30.000 de ţigarete, cumpărate din Săveni, au fost găsite de poliţiştii de frontieră botoşăneni ascunse în podeaua unui autoturism! Marfa de contrabandă urma să ajungă pe piaţa din Botoşani.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 10.00, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani au oprit pentru control, pe comunicaţia Săveni-Botoşani, un autoturism înmatriculat în R. Moldova, în care se aflau patru cetăţeni moldoveni, cu vârste între 23 şi 36 de ani, domiciliaţi în localitatea Edineţ, R. Moldova.

La controlul vehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că există un spaţiu special amenajat în podeaua autoturismului. În acest spaţiu au fost gasite ascunse 31.000 de ţigarete, marca Winston şi Kiss, de provenienţă R. Moldova.

În timpul cercetărilor, cei patru cetăţeni moldoveni au declarat că ţigările au fost achiziţionate din Săveni şi urmau să fie transportate la Botoşani, în vederea comercializării.

Ţigările, în valoare de 13.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 26.400 lei, a fost indisponibilizat la sediul IJPF Botoşani.

"Celor patru cetăţeni li s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Săveni, competent în soluţionarea cauzei", informeaza inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
115

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
880

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
413

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...