Moldova, in zodia fluturelui: Verisorii Flutur conduc institutii cheie din Suceava, Botosani si Iasi

Moldova, in zodia fluturelui: Verisorii Flutur conduc institutii cheie din Suceava, Botosani si Iasi

 Catalin Flutur  

Fara indoiala, Gheorghe Flutur (PD-L), presedintele Consiliului Judetean Suceava, este cel mai influent om politic din Moldova. De Paste i-a avut invitati in judet atat pe presedintele Traian Basescu, de care este foarte apropiat, cat si pe colega de partid Elena Udrea, ministrul Turismului.

In plus, Flutur face si jocurile la nivel politic: la Botosani il are pe varul sau primar, pe care l-a propulsat si sef de filiala, iar la Iasi l-a ajutat pe-al doilea verisor sa redevina seful Regionalei CFR.

Influenta lui Flutur se traduce si in bani: recent a primit finantare pentru doua obiective majore ale Sucevei: refacerea drumului european spre Bistrita si reabilitarea Cetatii de Scaun a Moldovei. Urmatorul proiect anuntat: Aeroportul. Adica exact ce incearca politicienii ieseni de 10 ani. Dupa complexul de inferioritate pe care l-am avut fata de Bacaul lui Sechelariu vom dezvolta un altul fata de Suceava lui Flutur?

Trei veri
Gheorghe Flutur este presedintele CJ Suceava, Catalin Flutur este presedintele PD-L Botosani si primar, iar Sorin Flutur este directorul Regionalei CFR Infrastructura, la Iasi. Pe o raza de 100 km, toti verii Flutur sunt sefi, semn ca influenta varului mai mare este reala. Tatii lor sunt frati, astfel ca legaturile dintre ei sunt foarte puternice. Iar Gheorghe Flutur nu a uitat de familia sa, astfel ca i-a aranjat pe toti cei care i-au fost aproape, in familie.

Flutur de la CFR
Sorin Flutur, directorul CFR Infrastructura pe Regionala Iasi, este primul mare castigator al relatiei de rudenie cu Gheorghe Flutur. Daca vicepresedintele PD-L si primarul de Botosani au ajuns pe functii in urma unor voturi uninominale, Sorin Flutur a ajuns in scaunul de la CFR strict pe mana rudei sale apropiate. Si nu neaga aceasta implicare, mai ales ca succesul garantat de notorietatea varului mai mare este evident.

"Ceilalti doi veri ai mei au ajuns pe functiile lor in urma alegerilor, eu am ajuns printr-o numire", spune Sorin Flutur, seful Regionalei CFR Infrastructura. Sorin Flutur a mai condus Regionala CFR Infrastructura, in vechea guvernare a PNL - PD, dar a fost inlocuit din functie, in 2007, dupa ce varul sau, Gheorghe Flutur, a iesit din PNL.

Sorin Flutur este si vicepresedinte la PD-L Iasi, tot pe filiera influentei varului sau direct de la Suceava. Totusi, sustine ca nu se va amesteca in lupta pentru sefia filialei judetene a partidului. "Deja ar fi ciudat ca la PD-L, in toate aceste trei judete, sa fie cei din familia Flutur", crede directorul Regionalei CFR Iasi.

Flutur de la Primarie
Catalin Flutur, al doilea var al lui Gheorghe, este primar la Botosani, fiind la al doilea mandat. Catalin Flutur se afla in razboi cu actualul presedinte al CJ Botosani, Mihai Tibuleac desi ambii fac parte din PD-L. Tibuleac a acuzat, la alegerile de anul trecut, ca primarul Flutur a fost impus sef la filiala locala Botosani la interventia varului sau de la Suceava. "Este inacceptabil ca s-a transmis o functie de la var la var pe criterii de rudenie", a precizat Tibuleac.

Flutur de la CJ Suceava
Gheorghe Flutur, varul cel mare din politica, este presedintele Consiliului Judetean Suceava. Are o influenta teribila prin relatia speciala cu Traian Basescu, la care are mereu usa deschisa. Flutur este si vicepresedinte al PD-L la nivel national. A fost ministrul Agriculturii, in perioada 2005-2006, dupa care a parasit PNL, trecand la PLD. Dupa fuziunea cu PD, a ajuns vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal. Una dintre cele mai grave acuzatii care-l urmaresc este aceea ca, pe vremea cand era sef de ocol silvic in zona Campulung, a permis taieri masive de padure.

"Succesul primarului de la Botosani si al sefului Regionalei CFR Iasi este datorat exclusiv influentei varului de la CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Ei nu pot contesta ca, daca varul lor nu ar fi fost un nume in politica, nu ar fi avut niciun fel de sprijin", a declarat Stelian Tanase, analist politic.

I-a adus lumina de Paste lui Basescu
Sprijinul lui Gheorghe Flutur este, asa cum au remarcat analistii politici, presedintele Traian Basescu. O dovada in plus este faptul ca Basescu a facut Pastele in Bucovina, intr-o perioada in care si ministrul Turismului, Elena Udrea, a inceput sa solicite promovarea acestei zone. In afara acestor lovituri de imagine, Flutur a atras si fonduri serioase pentru judetul sau.

Presedintele CJ Suceava a obtinut finantare pentru finalizarea lucrarilor de la drumul european dintre Suceava si Vatra Dornei. Cum Flutur a fost cel care a adus lumina de la Jerusalim, pentru manastirile din Bucovina si pentru Traian Basescu, cu avionul, s-a servit de acest prilej pentru a mai lansa o promisiune: "Mi-am dat seama ca ne mai trebuie ceva pentru dezvoltarea acestei zone. De aceea, voi sprijini proiectul pentru modernizarea Aeroportului Suceava", a spus Flutur, dupa ce a aterizat.

Aceasta declaratie loveste direct in Iasi, pentru ca, avand o influenta mai mare la nivel national decat a primarului Gheorghe Nichita, este posibil ca Flutur sa obtina mai repede bani pentru aeroport, blocand astfel dezvoltarea Aeroportului Iasi.

Sursa: 7est.ro 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...