Modificări privind semnalizarea rutieră pe mai multe străzi din municipiul Botoșani!

Modificări privind semnalizarea rutieră pe mai multe străzi din municipiul Botoșani!
Membrii Comisiei de sistematizare a circulației în municipiul Botoșani s-au întrunit, miercuri, în ședință fiind dezbătute mai multe propuneri venite din partea Poliției Locale, a Poliției Rutiere sau a unor asociații de proprietari privind circulația pe anumite străzi din oraș sau semnalizarea rutieră.

Una dintre propuneri a fost să se monteze un indicator cu parcarea concesionată pe strada Constantin Romano, propunere care s-a aprobat.

Asociația de proprietari nr. 55 a solicitat închiderea circulației în pasajul de la Casa Cărții, dar comisia nu a aprobat propunerea. În schimb, s-a decis montarea unor balustrade pentru protecția pietonilor care ies din bloc.

O altă solicitare a vizat amenajarea unei treceri de pietoni între Alfa Land și Lebăda. Potrivit lui Gheorghe Ursuleanu, membru
în cadrul comisiei de sistematizare a circulației, ținând cont de viteza cu care se circulă pe respectiva porțiune, s-a aprobat amenajarea unei singure treceri de pietoni doar în sensul giratoriu de la Alfa Land.

Biroul Poliției Rutiere a cerut înființarea de drumuri secundare pentru atelaje hipo, dar comisia a decis ca solicitarea să fie trimisă către Zona Metropolitană.

“S-a solicitat și ridicarea restricțiilor privind bicicletele în Parcul Eminescu, Pietonalul Unirii și Centrul Vechi. S-a decis ridicarea restricțiilor doar în Parcul Eminescu și Centrul Vechi. De asemenea, se va amenaja o pistă marcată special pentru bicicliști pe aleea din spatele parcului, va lega Primăverii de Bulevardul Eminescu", a precizat Gheorghe Ursuleanu.

Biroul Poliției Rutiere a mai solicitat ca pe vechea șosea de centură de la ieșirea din municipiu către Suceava să fie montate indicatoare cu Oprire Interzisă, drum cu denivelări, restricții de viteză, propunere care a fost aprobată. 

Pe strada Războieni s-a decis montarea unui indicator de Oprire interzisă și, de asemenea, vor fi montate indicatoare rutiere pe mai multe alei din municipiu, deficitare din punct de vedere al semnalizării, cum ar fi pe Constantin Gane.

“S-a mai decis montarea de indicatoare de presemnalizare rutieră în toate intersecțiile de pe Bulevard și Primăverii, pentru ca șoferii care nu cunosc orașul să fie anunțați din timp despre marcajele care urmerază în intersecții și să poată alege corect banda de preselectare", a menționat Ursuleanu.

În zilele următoare, vor fi montate indicatoare și la intersecția Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Sucevei, unde a fost desființat sensul giratoriu. În respectiva intersecție s-au ridicat restricțiile care existau, respectiv mers înainte și virajul la stânga pe Bulevard de pe Sucevei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
655

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
322

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
89

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...