Modificari la Codul fiscal: Contributiile sociale datorate de persoanele fizice trec in administrarea ANAF. De cand?

Modificari la Codul fiscal: Contributiile sociale datorate de persoanele fizice trec in administrarea ANAF. De cand?
Competenta de administrare a contributiilor sociale obligatorii reglementate prin Codul Fiscal si datorate de persoanele fizice revine Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Modificarea este prevazuta in ordonanta de urgenta nr. 125/2011, actul normativ care a modificat Codul fiscal in ultimele zile ale anului 2011. 

Potrivit art. V din OUG nr. 125/2011, incepand cu 1 iulie 2012, competenta de administrare a contributiilor sociale la pensii si sanatate datorate de persoanele fizice va reveni Fiscului, informeaza avocatnet.ro.

Competenta de administrare a contributiilor sociale datorate persoanele fizice, pentru veniturile aferente perioadelor fiscale anterioare datei de 1 ianuarie 2012, precum si perioadei 1 ianuarie - 30 iunie 2012, cu titlu de contributii sociale aferente anului 2012, revine caselor de asigurari sociale, potrivit legislatiei specifice aplicabile fiecarei perioade, mai precizeaza actul normativ.

Incepand cu 1 iulie 2012, casele de asigurari sociale vor preda organelor fiscale din subordinea ANAF, in vederea colectarii, creantele reprezentand contributiile sociale datorate de persoanele fizice, stabilite si neachitate pana la 30 iunie 2012. Predarea-preluarea se va face pana la 30 septembrie 2012, pe titluri de creanta si pe scadente, pe baza protocolului de predare-primire.

Atentie! Incepand cu 1 iulie 2012, contributiile sociale datorate de persoanele fizice se vor achita la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale in raza carora sunt luati in administrare contribuabilii, in conturi de venituri bugetare distincte, codificate cu codul de identificare fiscala al contribuabililor, relateaza sursa citata.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
38

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...