Modernizarea Spitalului Judetean intra in linie dreapta!

Modernizarea Spitalului Judetean intra in linie dreapta!
Presedintele Consiliului Judetean Botosani s-a intors de la Bucuresti cu cele 3 proiecte semnate, asta dupa ce a asteptat vreme de cateva saptamani ca Elena Udrea sa vina la Botosani pentru a semna pachetul cu cele trei proiecte importante, si anume modernizarea Spitalului Judetean, modernizarea drumului Cristinesti-Suharau-Oroftiana si reablitarea a doua unitati din sistemul de asistenta sociala, Centrul Prietenia si Centrul de la Adaseni.

"Am reusit ieri sa rezolv probleme foarte importante pentru judet, si anume semnarea celor 3 contracte de finantare la Ministerul Dezvoltarii pentru 3 obiective de investitii din fonduri europene, cu o valoare totala de 25 milioane euro, adica 1000 miliarde lei vechi", a precizat marti Mihai Tabuleac, presedintele CJ Botosani.

Cel mai important contract semnat se refera la reabilitarea Spitalului Judetean, care este un contract promovat prin intermediul ADR pentru imbunatatirea calitatii serviciilor medicale prin asigurarea unei suprafete minime de 7 metri patrati de pacient, in salon cu 4 paturi.

"Vor fi grupuri sanitare pentru fiecare salon, vor fi 123 de saloane cu patru paturi, 7 rezerve cu 2 paturi, 4 lifturi noi, 506 paturi noi. Valoarea proiectului este de 61 milioane, adica 14 milioane euro. Contributia CJ este de 2%, adica 233 mii euro, iar contributia bugetului national este de 6,4 milioane lei, adica 1,5 milioane euro. Diferenta sunt fonduri europene. Din acest moment, intram in procedura de atribuire a lucrarilor, iar durata de implementare a lucrarilor este de 3-6 luni", a mentionat Mihai Tabuleac. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații de stat și indemnizații își vor primi banii începând de mâine

astăzi, 16:06
39

Suma totală platită este de 37.874.011,74 lei.Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- alocația de stat pentru copii;- indemnizația lunară pentru creșterea copilului;- s...

Festivalul Filmului European vine la Botoșani, deschiderea are loc în prezența vicepreședintelui Institutului Cultural Român!

astăzi, 15:56
24

Festivalul Filmului European vine la Botoșani în weekend-ul 10 – 12 mai. Deschiderea ediției locale va avea loc la Cinema „Unirea” din municipiul Botoșani, în cursul z...

Un tânăr din Suceava a chefuit bine și s-a urcat la volan, polițiștii botoșăneni l-au pus să sufle în etilotest!

astăzi, 15:25
76

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 C, în comuna Mihăileni, un autoturism condus de un bărbat, de 37 de a...