Modern Calor nu reuseste sa incheie contracte cu toate asociatiile de proprietari!

Modern Calor nu reuseste sa incheie contracte cu toate asociatiile de proprietari!
Noua societate de termoficare nu a reusit sa obtina incheierea contractelor pentru furnizarea caldurii de la toate cele 70 de asociatii din zona unitara, intrucat 13 dintre aceste asociatii sunt inca sceptice cu privire la noul operator, intre timp lasand in frig botosanenii care apartin de respectivele asociatii.

Pentru a incerca lamurirea celor 13 presedinti de asociatie, Executivul Primariei a convocat luni o sedinta cu reprezentantii societatii Modern Calor si cu cei ai asociatiilor care nu au incheiat pana in prezent acele contracte cu noul operator de agent termic.

"Contractele cu Modern Calor trebuie semnate, fac un apel la presedintii de asociatie sa colaboreze cu Primaria pentru ca noi am dovedit destula solicitudine si am promis ca ne vom ajuta. Nu-mi permit decat sa va rog sa facem in asa fel incat sa fie multumiti cetatenii. Nu vreau ca noua societate sa porneasca cu stangul si sa nu fie performanta. Ei ca sa functioneze trebuie sa factureze si trebuie sa existe un contract incheiat cu beneficiarii. Suntem undeva la inceput de drum si daca nu colaboram ajungem de unde am plecat. Nu putem sa-i tinem pe oameni in frig", a declarat Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani.

DIACONU: "Este riscant sa ne trezim cu facturi pe care sa nu avem cui sa le trimitem"

Desi societatea Modern Calor a fost criticata in repetate randuri de botosaneni, prin comentariile postate pe Stiri.Botosani acestia exprimandu-si indignarea cu privire la noile contracte cu societatea, Ion Diaconu, directorul Modern Calor, a spus ca, dupa legislatia in vigoare, sunt obligati sa furnizeze doar in conditiile in care este un contract incheiat cu beneficiarii, iar dupa regulamentul CL, furnizorul este obligat sa incheie un contract inainte de furnizarea serviciilor.

"Majoritatea asociatiilor de proprietari au semnat contractele cu Modern Calor, asa cum este si normal. In prezent sunt 13 asociatii din 70 care mai sunt in zona unitara care nu au semnat aceste contracte. Noi, dupa toata legislatia in vigoare, suntem obligati sa furnizam doar in conditiile in care avem un contract incheiat cu beneficiarii, chiar si dupa regulamentul CL, furnizorul este obligat sa incheie un contract inainte de furnizarea serviciilor. Noi am incalcat putin aceasta prevedere si am furnizat de la inceputul lunii octombrie apa calda, in schimb, cand am fost nevoiti sa deschidem si incalzirea, am considerat ca este destul de riscant sa ne trezim cu facturi pe care sa nu avem cui sa le trimitem, sa fie acceptate si sa nu fie afectata incasarea", a spus Ion Diaconu, directorul societatii Modern Calor.

"Trebuie sa mai negociem!"

Presedintele Asociatiilor de Proprietari a precizat, in cadrul sedintei de luni, ca inainte sa fie semnate acele contracte cu Modern Calor, asociatiile trebuie sa mai negocieze cu societatea.

"Noi inca nu incheiem deocamdata contractele cu Modern Calor, asteptam sa negociem. Nu inteleg de ce nu incheie cetatenii contractele direct cu Modern Calor si trebuie sa incheie si Asociatiile de Proprietari?", a precizat Petrica Butnaru, presedintele Asociatiilor de Proprietari.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
490

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...