Modern Calor: „Efectuarea testelor şi a probelor la instalaţiile din cadrul noului CET nu afectează alimentarea cu energie termică”

Modern Calor: „Efectuarea testelor şi a probelor la instalaţiile din cadrul noului CET nu afectează alimentarea cu energie termică”
Referitor la articolele apărute în mass-media locală cu privire la defectarea motoarelor termice montate în CET care fac parte din investiția aflată în derulare pe amplasamentul Modern Calor:

Primăria Municipiului Botoşani, în calitate de beneficiar al investitiei şi Modern Calor, în calitate de operator al sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiu, face următoarele precizări:

1. Investiţia care are ca obiectiv construirea unei surse de producere a energiei electrice şi termice în care sunt integrate şi motoarele termice este o investiţie complexă, care cuprinde o gamă largă de instalaţii şi echipamente, este în desfăşurare conform termenelor asumate de contractor.

2. La finalizarea montajului fiecărei categorii de instalaţii se procedează la efectuarea probelor şi testelor de anduranţă, care, atunci când este cazul, impun efectuarea unor remedieri sau înlocuiri ale unor părţi componente, situaţie în care ne afăm la momentul de faţă şi care se rezolvă în termenii contractuali, fără a genera costuri suplimentare.

3. Efectuarea testelor şi a probelor la instalaţiile din cadrul noului CET nu afectează alimentarea cu energie termică a beneficiarilor Modern Calor, rolul acestora fiind de a asigura garanţia că Primăria Municipiului Botoşani va fi proprietarul, iar Modern Calor operatorul unei centrale care va produce energie electrică şi termică în condiţii de siguranţă şi de eficienţă tehnică şi economică.

Comunicat de presă

Citește și: Motoarele noi de la CET au cedat

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții în Suceava și alte două județe într-un dosar de trafic și deținere de droguri, au participat și polițiști din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 15:54
53

În cursul zilei de joi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Orga...

O nouă decizie a magistraților suceveni în privința Monicăi Adăscăliței!

astăzi, 15:35
378

La începutul lunii mai, judecătorii Curții de Apel Suceava au decis prelungirea arestului la domiciliu în cazul Monicăi Adăscăliței, fostul manager de la Spitalul Județean „Ma...

Stadionul din Mioveni, plin pentru prima dată după foarte mult timp!

astăzi, 14:59
296

Pentru a avea parte de o susținere cât mai mare din tribune, CS Mioveni a lăsat intrarea liberă la meciul cu FC Botoșani.Se pare că strategia aceasta și-a atins scopul, pentru că, pot...