Modern Calor a primit 3,7 milioane de lei de la MAI

Modern Calor a primit 3,7 milioane de lei de la MAI
Ministerul Administratiei si Internelor a alocat suma de 3,7 de milioane de lei, pentru investitiile in termoficare ce se deruleaza in municipiul Botosani.

Anuntul a fost facut, joi, de prefectul Cristian Roman si directorul Modern Calor, Ioan Diaconu.

“Acest lucru vine practic in intampinarea eforturilor facute de municipalitatea botosaneana pentru modernizarea sistemului de termoficare. Sunt unul din marii sustinatori ai sistemului de termoficare centralizat si pot sa spun oricui ca asta este solutia, nu neaparat ca sunem noi la Botosani mai destepti decat altii, dar asta fac nemtii, asta fac francezii si asta se face in tarile mari dezvoltate din Uniunea Europeana si nu numai", a spus prefectul Cristian Roman.

Directorul Modern Calor a spus ca banii vor fi utilizati pentru investitii la punctele termice, dar si la reteaua de agent primar.

“Cu suma alocata pentru cofinantarea pe Programul de termoficare 2006-2015, finalizam lucrarile de investitii la zece puncte termice, lucrari in interiorul punctelor termice, cat si reabilitarea retelelor secundare. Suma cea mai mare este alocata pentru finalizarea lucrarii de inchidere a inelului retea agent termic primar, vorbim de 2.500 de metri de conducta, iar inlocuirea acestei portiuni de retea de agent termic primar va conduce la reducerea pierderilor pe retea", a declarat Ioan Diaconu, directorul Modern Calor.

El a mai anuntat ca pe Programul cu finantare europeana, POS 3 Mediu, se realizeaza in acest moment lucrari de reabilitare a sursei, iar pana la sfarsitul lunii august vor fi finalizate lucrarile de demolare.

“Daca se respecta termenele angajate, pana la finele anului 2012 in Botosani vom beneficia de o sursa de producere a energiei electrice si termice de talie europeana si vom finaliza inca o parte din racorduri de agent termic primar, cat si reabilitari de retele secundare", a precizat Diaconu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
23

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
70

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
20

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...