Modelul românesc: Băgați în carantină, 200 de turişti britanici şi-au luat tălpăşiţa pe ascuns dintr-o staţiune din Elveţia

Modelul românesc: Băgați în carantină, 200 de turişti britanici şi-au luat tălpăşiţa pe ascuns dintr-o staţiune din Elveţia

Peste 200 de turişti britanici plasaţi în carantină într-o staţiune de montană din Elveţia au fugit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică. Autorităţile spun că unii dintre fugari se află acum în Franţa.

O fugă mai puţin obişnuită. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, peste 200 dintre cei 420 de turişti plasaţi în carantină în staţiunea Verbier, din sud-vestul Elveţiei, şi-au părăsit camerele de hotel şi s-au făcut nevăzuţi, relatează presa locală.

Turiştii britanici au fost plasaţi în carantină pentru zece zile, ca urmare a agravării situaţiei epidemice în ţara lor din cauza unei noi tulpini a coronavirusului SARS-CoV-2.

„Mulţi dintre ei au rămas în carantină în timpul zilei, după care au plecat neobservaţi” în cursul nopţii, a declarat purtătorul de cuvânt al comunei Bagnes, de care aparţine staţiunea.

Potrivit publicaţiei germane Merkur, personalul hotelului şi-a dat seama de dispariţia turiştilor abia dimineaţa, când aceştia nu au venit la micul dejun şi nici nu au răspuns la telefon. Unii dintre ei s-au dus în Franţa, a declarat oficialul din Bagnes.

 

Spune-ne opinia ta