Modalităţi de a reduce riscul de cancer
Stiri Botosani Saturday, 30 March 2013 ActualitateDieta, exerciţiile fizice şi evitarea tutunului sunt printre cele mai bune modalităţi de apărare împotriva cancerului. Însă, cercetări recente au scos la iveală multe lucruri minore care pot reduce semnificativ riscul declanşarii cancerului. Încearcă aceste strategii noi şi posibilitatea de a dezvolta cancer va scădea şi mai mult.
Filtrează apa de la robinet
În cazul în care procedezi astfel, vei reduce expunerea la cunoscuţi agenţi carcinogeni şi la alte substanţe chimice. Diferite studii pe această temă au arătat că apa de la robinet filtrată este mult mai sănătoasă decât cea îmbuteliată. De asemenea, este recomandat să depozitezi apa în recipiente de sticlă pentru a evita contaminarea cu BPA (bisphenol A), o substanţă chimică industrială folosită pentru a produce plastic policarbonat şi se poate regăsi în obiecte din plastic, în ambalaje, în ambalajele metalice ale conservelor sau chiar ale laptelui praf, în jucarii, în biberoane şi veselă pentru copii.
Nu umple rezervorul până la refuz
În cazul în care eşti adeptul umplerii rezervorului până la ultima picătură, îţi spunem un motiv bun pentru a renunţa la acest obicei. Din cauza faptul ca rezervorul este plin există riscul ca vaporii, care ar trebui să fie eliminaţi prin sistemul de evacuare (al cărui rol este neutralizarea unor substanţe toxice cauzatoare de cancer precum benzenul), să ajungă în maşină. Aici pot intra în contact cu pielea ta sau pot ajunge chiar în plămâni.
Marinează carnea înainte de a o pune pe grătar
Carnea procesată şi bine preparată poate conţine heterociclici cauzatori de cancer, care se formează atunci când este friptă la temperaturi ridicate. Tocmai de aceea este recomandat să laşi la marinat în cimbru şi rozmarin carnea timp de minimum jumătate de oră înainte de a o prepara. Prin acest proces nu mai puţin de 87% dintre heterociclici vor fi neutralizaţi.
Apa reduce riscul de a dezvolta cancer
Dacă bei suficientă apă şi alte lichide se poate reduce riscul cancerului la vezica urinară prin diluarea concentraţiei agenţilor cancerigeni din urina şi eliminarea lor mult mai rapidă din vezică. Consumă cel puţin 8 pahare de lichide zilnic.
Consumă multe legume verzi
Data viitoare când mai ai chef de o salată de legume, alege-le pe cele verzi. Clorofila, cea care le dă culoarea, conţine magneziu, mineral ce a fost creditat de multe studii, cu reducerea riscului de cancer la colon în cazul femeilor. O jumătate de ceaşcă de spanac gătit furnizează 75 mg de magneziu, ceea ce înseamna 20% din necesarul zilnic al organismului.
sfatulparintilor.ro
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Proiect al Senatului: Medicamentele care conţin substanţe stupefiante şi psihotrope, puse sub control!
Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, în plen, că acest proiect de act normativ va da Poliţiei şi DIICOT un instrument mai eficient în lupta împotriva drogurilor. „A...
Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu, în control privind gestionarea deșeurilor!
În luna octombrie 2024 Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr de 86 acțiuni de inspecţie și control: 44 de inspecţiile fiind neplanificate și 4...
Percheziții în două unități medicale din Moldova, ce au descoperit polițiștii!
Poliția a descins la spitalul de Psihiatrie Socola din Iași într-un dosar cu certificate false de handicap. Persoane din mediul medical au favorizat internări fictive, acordarea de concedii d...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici