Mobilizare uriasa pentru gasirea unui cioban care a baut pana nu a mai stiut unde e!

Mobilizare uriasa pentru gasirea unui cioban care a baut pana nu a mai stiut unde e!
22 de subofiteri, un ofiter, un echipaj de jandarmi, un echipaj IPJ, trei sisteme de iluminat tip balon, o autosenilata. Operatiunile de cautare au continuat pe toata durata noptii, pana la ora 6:45, fiind reluate apoi. 
 
Un cioban din judetul Timis a ajuns la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean Timisoara, duminica, dupa ce a anuntat echipajul ISU Banat ca s-a ratacit si nu stie exact unde se afla.

"Barbatul este acum in stare buna, cel mai probabil era confuz pe fondul consumului de alcool. La noi a ajuns de la punctul nostru de Urgente de la Spitalul Buzias. La internare avea o hipotermie, cu temperatura corpului de 36 de grade. Si-a revenit, de dimineata era deja cooperant, iar acum i se fac formele de eliberare din spital si va merge acasa in stare buna", a declarat, pentru AGERPRES, dr. Mihai Grecu, seful UPU a Spitalului Judetean Timisoara.

Ciobanul a apelat 112 sambata, in jurul orei 23,00, mentionand faptul ca "a fost batut, ca este confuz si ca nu stie exact unde se afla", arata un comunicat ISU Banat remis duminica. Ca urmare, a fost trimis un echipaj SMURD in localitatea Hitias, conform localizarii apelului telefonic pe harta 112. Persoana nu a mai raspuns la telefon, aparatul fiind inchis.

Cautarea a inceput la 23:59, fiind implicati 22 de subofiteri, un ofiter, un echipaj de jandarmi, un echipaj IPJ, trei sisteme de iluminat tip balon, o autosenilata. Operatiunile de cautare au continuat pe toata durata noptii, pana la ora 6:45, fiind reluate in scurt timp.

"La ora 9:05, persoana cautata a fost gasita pe raza localitatii Racovita. Aceasta dormea pe camp la marginea padurii. Este vorba despre un cioban in varsta de 39 de ani, care in urma evaluarii medicale s-a stabilit ca nu are probleme deosebite, este hipotermic si a fost transportat la Spitalul Buzias", arata comunicatul ISU Banat.

Pentru o evaluare mai complexa si supraveghere, medicul sef UPU-SMURD a dispus trimiterea pacientului la UPU-SMURD Timisoara.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
1

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...

Propunere a Ministerului Educației: Cursuri de prim-ajutor pentru personalul didactic din școli, grădinițe și creșe!

astăzi, 13:11
10

Personalul didactic al unităților de învățământ va fi instruit cu noțiuni de prim-ajutor, în cadrul unor cursuri de specialitate, propune Ministerul Sănătății în proi...

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
40

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...