Mită în formă continuată, spălare de bani: Botoşăneni condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul Harvard!

Mită în formă continuată, spălare de bani: Botoşăneni condamnaţi la închisoare cu suspendare în dosarul Harvard!
Cei doi soţi din Botoşani, acuzaţi că au prejudiciat cu peste un million de euro Universitatea Harvard, prin achiziţia unor păduri la preţuri mai mari decât cele reale, au fost condamnaţi definitiv de magistraţii Curţii de Apel Suceava.
Soţii Dragoş şi Mariana Lipan Secu au primit câte trei ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de şase ani, după ce au fost judecaţi pentru luare de mită în formă continuată şi spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.
Chiar dacă au scăpat de închisoare, cei doi au rămas fără bani, instanţa dispunând confiscarea de la ei a aproape un milion de euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecat a inculpaţilor Dragoş Secu Lipan, administrator al unei firme din Botoşani şi administrator delegat al societăţii comerciale S.C. Scolopax S.R.L. Bran – Sohodol, judeţul Braşov, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi spălare a banilor, ambele în formă continuată şi a Marianei Secu Lipan (soţia primului menţionat), în sarcina căreia s-au reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită şi spălare a banilor, ambele în formă continuată.

Practic, botosanenii actionau ca intermediari pentru celebra universitate Harvard, care dorea sa cumpere paduri in Romania. Ei ii convingeau pe vanzatori sa ceara un pret mult mai mare decat cel normal si pretindeau ca o parte din bani sa le fie virati la incasarea sumelor. Citeste si Soț și soție din Botoșani, arestați pentru o șpagă de un milion de euro!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sabina a plecat dimineață la școală, dar nu a mai ajuns acasă. Sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 21:42
136

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 13 ani, din sat Draxini, comuna Bălușeni.Fata a plecat de acasă marți dimineață, în jurul orei 7:00,...

Poliția în alertă: Copil de 13 ani dispărut, a plecat de acasă pe bicicletă, cu un ghiozdan în spate!

astăzi, 21:37
89

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor de 13 ani, din satul și comuna Dersca.Marți, în jurul orei 14:00, Vlăduț a părăsit domiciliul, iar p&aci...

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
43

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...