Mister in cazul unui botosanean care a reclamat ca a fost injectat cu diluant!

Mister in cazul unui botosanean care a reclamat ca a fost injectat cu diluant!
A reclamat că a fost atacat in scara blocului de doi tineri care i-au injectat diluant in braţ, însă oamenii legii au găsit în locuinţa bărbatului un recipient cu substanţă chimică (posibil diluant) şi o seringă folosită, ce emana miros de diluant. "Victima" a ajuns la spital, fiind supus de urgenţă unor intervenţii chirurgicale. 

În ziua de 23 august 2010, Spitalul de Urgenţe Botoşani a comunicat internarea lui L. Dumitru, de 51 de ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani, pacientul afirmând că în seara de 22 august a fost imobilizat în scara blocului unde locuieşte de către persoane necunoscute, care i-au injectat o substanţă necunoscută în braţul stâng.

În urma verificărilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale – IPJ Botoşani, s-a stabilit că în seara de 22 august, în jurul orei 23.15, Poliţia municipiului Dorohoi a fost sesizată de Spitalul municipiului Dorohoi cu privire la internarea lui L. Dumitru, pacientul prezentând o plagă înţepată la nivelul antebraţului stâng.

Conform IPJ Botolani, bărbatul le-a declarat poliţiştilor care s-au deplasat la unitatea medicală că în seara de 22.08.2010, în jurul orei 20.30, în timp ce ieşea din scara blocului în care locuieşte, a fost imobilizat de un tânăr, iar un altul i-a injectat în mâna stângâ, cu o seringă, o substanţă necunoscută, fără a putea oferi alte detalii.

Tot din verificările efectuate s-a stabilit că în cursul zilei de 22 august, în jurul orei 22.00, cei doi fii ai pacientului, L. Alexandru, de 20 de ani, şi L. Cosmin, de 16 ani, şi-au găsit tatăl în casă, în timp ce încerca să-şi secţioneze cu un cuţit o umflătură pe care o avea la mâna stângă, ulterior transportindu-l la Spitalul municipiului Dorohoi.

Întrucât în cursul zilei de 23 august 2010 starea pacientului s-a agravat, a fost transferat la Spitalul Judeţean Botoşani, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, cadrele medicale care au efectuat intervenţia afirmând că din zona afectată de la nivelul membrului superior stâng a fost îndepărtată o porţiune de ţesut necrozat, ce mirosea a diluant.

În ziua de 24 august 2010, victima a fost examinată medico–legal, concluzionându-se că bărbatul prezintă gangrena părţilor moi şi o celulită importantă a mâinii şi antebraţului stâng, ce datează din 23 august 2010.

Leziunile necrotice constatate pot fi consecinţa injectării la nivelul pumnului stâng a unor substanţe chimice (solvenţi organici) şi necesită 28-30 zile îngrijiri medicale pentru vindecare.

"Prin leziunile constatate nu s-a pus în primejdie viaţa pacientului. Leziunile iniţiale fiind situate pe zone accesibile propriei mâini, se consideră necesară verificarea ipotezei autoproducerii. Continuarea cercetărilor în cauză a stabilit de asemenea faptul că L. Dumitru a afirmat în repetate rânduri intenţia de suicid. În urma cercetării la faţa locului efectuată la locuinţa acestuia au fost identificate un recipient cu substanţă chimică (posibil diluant) şi o seringă folosită, ce emana miros de diluant", a precizat inspector pr. Daniela Darea, purtator de cuvant in cadrul IPJ Botosani.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală, iar la finalizarea acestora se va propune soluţie procedurală.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
4

„Putem să contribuim fiecare dintre noi la perpetuarea în conștiința generațiilor tinere a sentimentelor de recunoștință față de eroii și martirii neamului nostru. Eu sunt recuno...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
28

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
50

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...