Misiune îndeplinită: Şansă nouă la viaţă pentru o fetiţă operată de medicii de la Medical Mission

Medicii de la Medical Mission, prezenți săptămâna aceasta la Botoșani în cea de-a 14-a misiune, au reușit să îi dea șansa la o viață normală unei fetițe în vârstă de doar 6 luni și jumătate, din comuna Ungureni.

Copila s-a născut cu o malformație la nivelul gurii, cunoscută sub denumirea de "bot de iepure", și de când s-a născut micuța a reușit să mănânce doar cu ajutorul unui tub.

Părinții au adus-o pe fetiță pentru a fi consultată de medicii americani, care au și operat-o, reușind să îi reconstruiască într-un procent foarte mare zona afectată de această malformație.

"De la naștere fetița primea mâncare printr-un tub pentru că avea gurița foarte desfăcută și nu putea înghiți, nu putea face nimic și avea un fel de plastic care îi ținea sucul sus. Domnul doctor care a operat-o a închis complet gurița, nu a intervenit foarte mult în interior pentru că gurița este mică, dar a spus că anul viitor, dacă vom reuși să venim, îi va închide și acea parte. Momentan, fetița va putea să țină gurița închisă și să înghită într-un anumit fel", a declarat Laura Conde, coordonatorul misiunii Medical Mission.

De fiecare dată când au fost la Botoșani, medicii americani au operat astfel de malformații la copii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Aruncată ca o cârpă murdară”. Campioana din România intrată în Cartea Recordurilor cu o viață de film și suferințe enorme!

astăzi, 09:01

Povestea de viață trisă a sportivei Angelica Rozeanu Fosta mare sportivă s-a născut pe 15 octombrie 1921 (Bucureşti) și s-a stins din viață pe 2 februarie 2006 în Israel (Haifa). De-...

Ucigașul tăcut din fotbal. Boala cruntă care amenință foștii jucători: „Mai am de trăit între 2 și 6 ani”

astăzi, 08:18

Ian Alexander, fost jucător la Bristol Rovers, suferă de encefalopatie traumatică cronică, o afecțiune neurologică care este cauzată de multiple lovituri la cap. În vârstă de 61...

Oaia cu pielicele de la Botoșani, unicat în lume, preferata lui Ceaușescu!

astăzi, 07:49

România se află în topul european ca număr de ovine și caprine. Iar vârful de lance românesc în cercetare și dezvoltare de noi variații și rase în domeniul ov...