Mirel Vlas (Tehnic Asist): "Au un cadavru in dulap si incearca sa acopere problemele lor!"

Mirel Vlas (Tehnic Asist): "Au un cadavru in dulap si incearca sa acopere problemele lor!"
Un proiect nefinalizat, o licitatie cu scandal si acuzatii de ambele parti! In joc se afla o lucrare in valoare de 2,5 milioane de euro, licitatia fiind in prezent in faza de evaluare a dosarelor.

Conform cotidianului Buna Ziua Iasi, firma Tehnic Asist SRL, din Botosani, s-a inscris la licitatia organizata de Primaria Mogosesti, judetul Iasi, in vederea selectarii firmei care urmeaza sa execute lucrarile, in valoare de 2,5 milioane euro, finantate de Uniunea Europeana, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Masura 322. Este vorba despre asfaltarea unui drum cu o lungime de sapte kilometri in comuna Mogosesti, realizarea unui Centru de zi pentru copii in satul Hadambu si achizitionarea unui autogreder, pentru intretinerea drumurilor comunale.

Problema, spun jurnalistii de la Buna Ziua Iasi, consta in faptul ca firma botosaneana ar fi compromis un proiect de aductiune de apa in comuna Cotnari, judetul Iasi.

Mai exact, firma Tehnic Asist este acuzata ca, desi a incasat un milion de euro pentru a realiza o retea de aductiune de apa in Cotnari, contractul nu a fost respectat, iar locuitorii din Cotnari nu beneficiaza de apa.

"Este foarte grav ce s-a intamplat. Firma a incasat acesti bani si nu a facut cum trebuie lucrarea. Nu putem sa receptionam aceasta lucrare, deoarece nu functioneaza. Nu s-au captat izvoarele asa cum prevede proiectul. Am bagat apa in conducta din reteaua veche. Dar teava pusa de firma Tehnic Asist SRL din Botosani este foarte subtire si se sparge", a declarat Paul Besleaga, viceprimarul comunei Cotnari, pentru cotidianul iesean.

Problemele de la Cotnari se transfera acum spre Mogosesti, unde firma Tehnic Asist s-a inscris la licitatie, deocamdata situandu-se pe locul doi.

"Faptul ca aceasta firma a creat probleme la Cotnari ne pune serios pe ganduri. Eu va asigur, insa, ca licitatia se va desfasura in mod corect, Primaria Mogosesti nu a facut nici o intelegere prealabila cu nici una din firmele participante", a declarat pentru Buna Ziua Iasi Gavril Stavarachi, viceprimarul comunei Mogosesti.

Conform informatiilor furnizate de Buna Ziua Iasi, la licitatia organizata de Primaria Mogosesti s-au mai inscris, pe langa Tehnic Asist Botosani, alte doue firme, Test Prima SRL Suceava si Huge Construct din Iasi. Daca jurnalistii ieseni scriu ca exista unele suspiciuni cu privire la favorizarea firmei Huge Construct, in cadrul acestei proceduri de selectie de la Mogosesti, intrucat Huge Construct, desi a depasit termenul de depunere a ofertelor, a fost acceptata, reprezentantul Tehnic Asist Botosani prezinta situatia intr-o alta lumina. Mai mult, spune Mirel Vlas, patronul firmei botosanene, in competitie ar mai figura o firma, Quantum Iasi, inscrisa la licitatie alaturi ca asociat al Test Prima Suceava.

Mirel Vlas respinge acuzatiile vizavi de lucrarea de la Cotnari, declarand ca receptia lucrarii nu a fost facuta intrucat beneficiarul, Primaria Cotnari, nu si-a indeplinit obligatiile financiare catre Tehnic Asist.

"La Cotnari este vorba despre o lucrare in curs de executie, nici nu este facuta receptia. Am cerut de multe de ori pana acum, in scris, dar ei nu au raspuns. Receptia o convoaca beneficiarul. Noi am cerut in scris receptie, ei trebuie sa o convoace. Ei imi datoreaza bani mie, nu eu lor. Lucrarea are devizele semnate, are fazele de lucrari semnate de proiectant, inseamna ca lucrarea s-a facut conform proiectului. S-a intins din cauza platii defectuoase. Ei nu au platit lucrarea, nu stiu din ce cauza – posibil cu ordonanta 7, s-au intarziat platile", a precizat Mirel Vlas.
 
Patronul Tehnic Asist crede ca este vorba despre o campanie de denigrare a firmei botosanene.

"Cotnariul este o gaselnita pentru Mogosesti. La Mogosesti suntem trei participanti. Locul trei e Huge Construct, din Iasi, la care i se arata pisica, ca a intarziat la licitatie, deci mesajul e clar: stai cuminte! Locul doi suntem noi, pe care incep sa ne murdareasca. Locul I - Test Prima SRL, din Suceava, si Quantum din Iasi, asociati. A fost nevoie de doi ca sa faca fata competitiei. De vreme ce sunt pe locul I, de ce au nevoie de presa? Au un cadavru in dulap si incearca sa acopere problemele lor. Inseamna ca ai o problema si incerci sa convingi comisia, sa plece cu o idee preconceputa in evaluare", spune Mirel Vlas, care crede ca, intrucat in articolul publicat in cotidianul Buna Ziua Iasi nu apare numele firmei iesene Quantum, aceasta ar fi cea direct interesata de denigrarea firmei sale.

"Eu m-as preocupa sa fiu o firma performanta si sa nu am nevoie, pentru o lucrare de 2 milioane de euro, sa adun tot Iasul sa vin la licitatie. Eu nu am o problema daca ei vin la Botosani sa lucreze. Nu ma intereseaza lucrurile astea. Numai ca ce se spune acum sunt lucruri neadevarate. Motivul nu e Cotnariul. Cotnariul e o gaselnita, ca sa ne coafeze, sa ne faca o imagine proasta, dar adevarata chestie e Mogosesti", a conchis Mirel Vlas.
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Militarii botoșăneni pe podium la o competiție importantă!

astăzi, 09:03
10

Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” din Botoșani s-au clasat pe locul I la o importantă competiție.Este vorba despre „Cea mai bună piesă de artilerie te...

Trei incendii de vegetație uscată în mai multe localități din Botoșani, semnalul pompierilor! (foto)

astăzi, 08:25
37

Incendierea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă, transmit reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani....

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
35

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...