Minor sucevean găsit cerşind în Botoşani

Minor sucevean găsit cerşind în Botoşani
Duminică, poliÅ£iÅŸtii locali au depistat un minor apelând la mila publicului în zona PieÅ£ei Centrale din municipiul BotoÅŸani. Băiatul a fugit de mai multe ori dintr-un centru al statului, încurajat de sumele mari de bani câÅŸtigate din cerÅŸit.

G. A., în vârstă de 14 ani, a fugit din Centrul de minori din Suceava, vagabondând de câteva zile prin BotoÅŸani. În urma investigaÅ£iilor s-a constatat că băiatul petrecea noaptea într-un spaÅ£iu dezafectat, ziua cerÅŸind.

Copilul a fost predat pe bază de proces-verbal la Centrul de primire a minorilor în regim de urgenţă, fiind imediat recunoscut de angajaÅ£ii DirecÅ£iei Generală de Asistenţă Socială ÅŸi ProtecÅ£ia Copilului.

Minorul a fost predat în mai multe rânduri autorităţilor sucevene, dar la numai câteva zile acesta fuge din Centrul de la Suceava, revenind în BotoÅŸani.

"În pofida faptului că în centrul de plasament nu îi lipsea nimic, din mila oamenilor de bună credinţă acest băiat câÅŸtiga în medie 50 lei pe zi, fapt care îl motivează să plece din sistemul de protecÅ£ie socială. Facem apel la cetăţeni să nu se lase impresionaÅ£i de astfel de cazuri, deoarece, din doriÅ£a de a-i ajuta îi încurajează să revină în stradă", a precizat directorul executiv al PoliÅ£iei Locale, Ioan OnuÅ£u.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
17

PreÈ™edintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să È›inem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
59

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
61

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...