Minivacanta de 1 iunie vine cu vreme deosebit de calda, dar si furtuni cu descarcari electrice

Minivacanta de 1 iunie vine cu vreme deosebit de calda, dar si furtuni cu descarcari electrice

Potrivit ANM, vineri, 1 iunie, vremea va fi caldă în toată ţara, cu maxime cuprinse între 27 şi 35 de grade Celsius, mai scăzute pe litoral şi în zona Deltei Dunării, unde temperaturile pe timpul zilei vor fi în jur de 25 de grade. Cerul va fi variabil, iar spre seară vor fi înnorări temporare şi doar pe spaţii mici, în special în zona montană, dar şi în nord-estul ţării vor fi ploi de scurtă durată. Minimele vor fi în jur de 15-19 grade.

Sâmbătă, maximele se vor menţine ridicate, mai mari decât normalul perioadei, precizează meteorologii. Maximele se vor situa în jurul valorii de 30-31 de grade Celsius, însă spre seară gradul de instabilitate atomsferică va creşte, astfel că în vestul, nord-vestul şi centrul ţării va ploua slab după orele amiezii. Minimele vor coborî puţin sub 20 de grade.

Duminică, temperaturile se vor menţine în continuare mari, însă mai scăzute faţă de ziua precedentă. Vor fi şi averse în aproape toată ţara, în unele zone, fiind însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

In Moldova, pana la sfarsitul acestei luni temperaturile vor creste, iar media regionala va ajunge la 30 grade. Temperatura aerului va scadea spre o medie de 22 de grade in data de 3 iunie. Ulterior, se va inregistra un nou proces de incalzire, iar temperaturile vor creste pana la 28 grade Celsius.

Noaptea, temperaturile se vor situa in jur de 14 grade Celsius, insa pana in 3 - 4 iunie vor ajunge la 12 grade, dupa care variatiile termice nu vor fi semnificative. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in prima zi de iunie si in perioada 4 - 10 iunie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
324

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
459

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
590

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...