Ministrului german al Educației i s-a retras TITLUL DE DOCTOR pentru că a PLAGIAT

Ministrului german al Educației i s-a retras TITLUL DE DOCTOR pentru că a PLAGIAT
Universitatea din Düsseldorf a decis marÈ›i să-i retragă titlul de doctor ministrului german al EducaÈ›iei, Annette Schavan, după ce consiliul instituÈ›iei a stabilit că aceasta È™i-a plagiat lucrarea de doctorat, relatează Süddeutsche Zeitung.
 
După consultări care au durat mai multe ore, membrii Consiliului Facultății de Filosofie a Universității din Düsseldorf au stabilit că Annette Schavan a plagiat È™i i-au retras titlul de doctor obÈ›inut în urmă cu 33 de ani, a anunÈ›at preÈ™edintele Consiliului, profesorul Bruno Bleckmann.

12 membri au votat pentru retragerea titlului, 2 împotrivă È™i unul s-a abÈ›inut.

Schavan, în vârstă de 57 de ani, poate ataca decizia în instanță.

AcuzaÈ›iile de plagiat au apărut pentru prima dată în aprilie 2012, când un blogger a acuzat-o pe politiciana creÈ™tin-democrată că a folosit citate întregi din alte lucrări fără a le pune în ghilimele. Astfel, cel puÈ›in 130 din cele 351 de pagini ale lucrării au fost plagiate.

Annette Schavan, o apropiată a cancelarului german, Angela Merkel, a recunoscut că există o serie de omisiuni în lucrarea sa, dar a negat acuzaÈ›iile de plagiat.

În 2011, ministrul apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, È™i el un apropiat al cancelarului, a demisionat după ce i s-a retras titlul de doctor, tot din cauza unui plagiat.

A fost urmat în decurs de doar trei luni de eurodeputata liberală Silvana Koch-Mehrin, care a renunÈ›at la funcÈ›iile deÈ›inute în PE, în urma unor acuzaÈ›ii de plagiat.

Presa germană apreciază că È™i Annette Schavan va trebui să demisioneze în urma deciziei Universității din Düsseldorf.


realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bani de la stat pentru românii care sunt nevoiți să meargă la tratament. CNAS subvenționează aceste servicii

astăzi, 14:10
10

Tratamentul balnear, recunoscut pentru beneficiile sale în reumatologie cronică, ortopedie, neurologie È™i boli vasculare, se află pe lista serviciilor decontate de Casa NaÈ›ională de AsigurÄ...

Klaus Iohannis se pensionează din postul de profesor pe care l-a avut rezervat timp de peste 20 de ani!

astăzi, 13:14
38

Catedra de profesor de Fizică a preÈ™edintelui Klaus Iohannis de la Colegiul NaÈ›ional „Samuel von Brukenthal” din Sibiu a devenit vacantă È™i poate fi ocupată de un titular, scrie Ora ...

Ucrainean căutat de INTERPOL din 2019, depistat de polițiștii de frontieră din Botoșani!

astăzi, 12:22
45

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț au depistat ÅŸi reÅ£inut un bărbat cu cetăţenie R. Ucraina, căutat internaÈ›ional pentru săvârÅŸirea infracÈ›iunilor...