Ministrul Sanatatii desfiinteaza spitale. "Sunt doar zvonuri", crede Tabuleac!

Ministrul Sanatatii desfiinteaza spitale. "Sunt doar zvonuri", crede Tabuleac!

 Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani  

Cele trei spitale din judetul Botosani, respectiv Spitalul din Darabani, Spitalul din Trusesti si Sanatoriul de la Guranda, incluse in programul guvernamental "Dezvoltarea retelei de camine pentru  persoanele varstnice", risca sa nu mai primeasca niciun ban incepand cu data de 1 aprilie, daca nu depun cereri pentru transformarea in camine pentru batrani.

Mesajul a fost transmis miercuri chiar de catre ministrul Sanatatii, Cseke Attila, in cadrul unei videoconferinte la care au participat reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica, cei ai serviciilor de ambulanta si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Cseke Attila, ministrul Sănătăţii, a transmis un mesaj autorităţilor locale să stopeze internările în cele 67 de unităţi, unde sunt incluse si cele trei spitale din Botosani, propuse pentru accesarea programului de dezvoltare a reţelei de persoane vârstnice, deoarece de la 1 aprilie 2011 aceste unităţi nu vor mai putea beneficia de contracte cu casele de asigurări de sănătate şi nu vor avea fondurile necesare pentru asigurarea unui act medical de calitate.

"În ceea ce priveşte redistribuirea de personal, vă rog să transmiteţi în teritoriu că şi personalul din unităţile pentru care autorităţile locale nu doresc să intre în programul MS şi al Ministerului Muncii poate opta pentru redistribuirea în alte unităţi sau în serviciul de ambulanţă", a declarat Cseke.


Tabuleac: "Sunt doar niste zvonuri lansate, e adevarat de la nivelul cel mai inalt"

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac, sustine ca nu exista niciun act normativ in care sa se prevada ca, in cazul in care un Consiliu Local sau un Consiliu Judetean nu ia decizia de transformare a unitatilor spitalicesti, acestea sunt desfiintate si taiate de la finantare. Ba mai mult, presedintele Consiliului Judetean spune ca este vorba despre zvonuri, chiar adaca acestea au fost lansate la nivel inalt.

"Constat ca intr-un fel se face legea si intr-un alt fel se poarta dezbaterile. Cu privire la Spitalul de la Darabani, cunosc faptul ca cei din comunitatea respectiva au decis, prin intermediul Consiliului Local, sa se comaseze cu Spitalul orasenesc Dorohoi si sa devina sectie exterioara a acestui spital. De asemenea, cunosc faptul ca la Trusesti, prin Hotarare de Consiliu Local s-a decis sa se acceseze acest program special gestionat de Ministerul Muncii cu privire la caminele de batrani, iar in ceea ce ne priveste pe noi, am informat atat Ministerul Sanatatii, cat si Ministerul Muncii, ca a fost o eroare faptul ca au introdus in lista si Sanatoriul de la Guranda. Acolo este un loc special, de 61 de ani se trateaza cazurile cele mai dificile de TBC si avem convingerea ca acolo nu putem sa cazam batrani, i-am jigni pe oamenii in varsta daca am avansa o asemenea propunere", a precizat presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac.

Mihai Tabuleac catalogheaza toate aceste informatii, privind retragerea finantarii, ca fiind doar niste zvonuri.

"Sunt doar niste zvonuri lansate, e adevarat de la nivelul cel mai inalt, pentru ca se vede treaba ca cineva si-a propus o norma in ceea ce priveste taierea de spitale in Romania. Noi nu am facut niciun demers in acest sens, nici nu ne-am propus sa desfiintam spitale, nici nu ne-am propus sa reducem paturile din spitale, noi ne-am propus, dupa ce am preluat managementul spitalelor, sa le facem mai bune, mai eficiente, mai de folos pentru comunitatea judetului. Constatam ca nu prea suntem lasati sa indeplinim acest demers. Ceea ce spun unii in videoconferinta, ceea ce spun altii in declaratii, deorece exista o contradictie flagranta intre textul de act normativ si aceste spuse, reprezinta presiuni, zvonuri care se vede treaba ca nu fac altceva decat sa mai adauge motive de stres fata de cele pe care le avem noi, in mod mai mult decat suficient", a conchis Tabuleac.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
19

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
87

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
30

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...