Ministrul Sanatatii: Avem prea multi medici de familie - CUM COMENTATI?

Ministrul Sanatatii: Avem prea multi medici de familie - CUM COMENTATI?
Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, sustine ca medicina de familie resimte criza financiara si ca trebuie facuta o reorganizare a sistemului.

"Trebuie sa concepem un plan foarte bine pus la punct pentru functionarea optima a cabinetelor de medicina de familie, un plan bazat pe resursele umane prezente in aceasta categorie", a declarat, vineri, ministrul Sanatatii, conform Evenimentul Zilei.

In Romania profeseaza aproximativ 12.000 de medici de familie, care, potrivit ministrului, reprezinta un numar destul de mare.

"Eu cred ca, in conditiile actuale, aceste cifre sunt prea ridicate si practic crestem pentru viitor medici de familie someri", a explicat Cseke Attila, in cadrul unei intalniri cu dr.Tony Mathie, presedintele Organizatiei profesionale mondiale a medicinei de familie, Wonca Europe.

La randul sau, medicul Tony Mathie l-a sustinut pe ministrul Sanatatii a precizat ca problemele Romaniei pe acest plan sunt similare cu cele din alte tari europene si fiecare ministru al Sanatatii trebuie sa gaseasca modalitati de optimizare a activitatii medicilor de familie, prin care sa economiseasca bani la bugetul de stat.

Medicul a dat exemplul Marii Britanii, unde exista prea multi medici de familie in comparatie cu nevoile reale ale populatiei, situatia fiind similara cu cea din Romania.

"In ultima perioada in Anglia sunt respinsi circa 20% din rezidentii care opteaza pentru medicina de familie, fiindca oricum sunt deja prea multi medici cu aceasta specializare", a explicat Dr. Tony Mathie, citeaza ziare.com.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
11

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
347

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
376

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...