Ministrul Nelu Tătaru, despre restricțile ce le vom avea de Crăciun și Revelion: „Ţine doar de noi dacă transmiterea în comunitate va fi mai mică”

Ministrul Nelu Tătaru, despre restricțile ce le vom avea de Crăciun și Revelion: „Ţine doar de noi dacă transmiterea în comunitate va fi mai mică”

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Din păcate, numărul cazurilor de coronavirus este la fel de mare și autoritățile ar putea adopta noi restricții pentru protejarea românilor.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași, că depinde de fiecare dintre noi dacă vom sărbători în familie sfârșitul de an, menționând că rămân în vigoare aceleași măsuri de prevenire a infectărilor cu SARS-CoV-2.

Sărbătorile de iarnă vin și noi restricții pare că ne bat la ușă. Dacă până acum eram obișnuiți să le petrecem cu rude sau prieteni, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, recomandă doar cu familia.

„Recomandarea rămâne aceeaşi, ca tot ceea ce înseamnă recomandare generală să fie respectat şi acum. Ţine doar de noi dacă sărbătorile sunt mai laxe, în familie. Ţine doar de noi dacă transmiterea în comunitate va fi mai mică”, a declarat Nelu Tătaru.

Șeful DSU, Raed Arafat a explicat și ce înseamnă sărbătorirea Crăciunului și a Revelionului în familie. Mai exact, doar cu oamenii din casă. Iar odată ce acceptăm și alte persoane în jurul nostru, riscul de infectare cu covid este inevitabil.

”În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casa. În familie lărgită înseamnă să vină și alții la tine, ți-ai asumat imediat un risc! Așa că, modul în care îți organizezi masa de Crăciun, daca aduci și bunicii, și alți prieteni și mai multă lume, care stau în alte zone, riscul de transmite este mai mare. Ăsta e un lucru logic”, a spus secretarul de stat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
836

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
160

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
100

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...