Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță controale la beneficiarii de ajutoare sociale

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță controale la beneficiarii de ajutoare sociale

Ministrul Raluca Turcan a anunțat că Ministerul Muncii va face inspecții pentru a verifica dacă beneficiarii de venitul minim garantat sau de ajutor pentru sprijinirea familiei sunt persoane care doresc să își caute un loc de muncă sau dacă se complac cu aceste forme de sprijin.

Într-o postare pe internet, ministrul Raluca Turcan afirmă că în România există persoane care cumulează câte șase sau șapte ajutoare de la stat, primite sub diverse forme.

Mai mult, Tucran a cerut reluarea verificărilor anchetelor sociale ale primăriilor pentru că ar fi doi ani de când nu s-au mai făcut astfel de controale.

La nivel de guvernare, i-am asigurat pe români că cei care pur şi simplu nu vor să muncească nu o să mai fie duşi în spate de oamenii harnici”, a spus Raluca Turcan, după întâlnirea cu şefii instituţiilor sibiene din subordinea Ministerului Muncii.

Reamintim că Raluca Turcan declarase în urmă cu o săptămână că propune acordarea unor pachete integrate de ajutoare celor care se află în situații vulnerabile, pentru a-i sprijini pe cei care au nevoie și pentru a încuraja munca în cazul celor care pot fi activi.

 

Spune-ne opinia ta