Ministrul Muncii: Pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%

Ministrul Muncii: Pensiile sub 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15%
Pensiile mai mici de 1000 de lei nu vor fi reduse cu 15%, potrivit unei declaratii facute de ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mihai Seitan, in cadrul discutiilor cu pensionarii protestari, informeaza Mediafax.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, le-a spus marti liderilor pensionarilor galateni care au protestat in fata sediului institutiei ca pensiile mai mici de 1.000 de lei nu vor fi reduse cu 15% si i-a asigurat ca va sustine aceasta masura in sedinta de Guvern de miercuri.

"Ministrul ne-a promis ca nu se atinge de pensiile sub 1.000 de lei. Vom vedea daca va fi asa, dar noi vom iesi in strada chiar daca nu vor scadea pensiile, pentru ca mai avem si alte revendicari: Legea 218/2008 si respectarea valorii punctului de pensie de cel putin 45 la suta din salariul mediu brut", a spus liderul pensionarilor galateni, Toader Cristea, dupa discutiile cu ministrul Seitan, citat de Mediafax.

In urma cu doua saptamani, presedintele Romaniei, Traian Basescu a declarat ca, incepand cu 1 iunie, vor fi aplicate urmatoarele tipuri de masuri, ca urmare a discutiilor cu Fondul Monetar International.:
- reducerea veniturilor personalului bugetar cu 25%
- reducerea pensiilor cu 15%
- ajutorul de somaj se va reduce cu 15%
- salariul minim pe economie se va reduce cu 25%.

"In ceea ce priveste pensiile, pentru a acoperi pensiile la nivel actual, ar mai trebui inca 500 de milioane de euro care nu exista", a explicat Traian Basescu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
61

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
312

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
253

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...