Ministrul Mediului: Statul renunță la taxa auto în 2020

Ministrul Mediului: Statul renunță la taxa auto în 2020

Anul acesta nu vom avea taxă auto, anunță ministrul Mediului. Costel Alexe spune că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto pe mașinile second-hand importate.

Taxa auto pe prima înmatriculare a mașinilor second-hand importate a fost eliminată în 2007 după ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement.

ANAF a anunțat în septembrie că a restituit banii către populație. În curând va debuta și o nouă ediție a programului RABLA.

„În opinia mea a fost mare sarabandă a taxelor din 2007, iar aceasta i-a costat pe români. Cele 3, 4, 5 taxe care au fost au intrat în contradicțiie cu regulile europene. Nicio formulă nu a reușit până acum. Cred că în acest an nu vom avea o astfel de măsură implementată”, spune Costel Alexe, ministrul Mediului, potrivit Digi24.

„Nici măcar invazia de mașini second-hand nu e un motiv ca să fie declarată ilegală de Comisia Europenă. Dacă am face-o pe genunchi ar fi un nou subiect de discuții cu Comisia Europeană”, adaugă ministrul Mediului.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
777

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
300

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...