Ministrul Lucia Varga anunta investitii de 4 milioane de lei la acumularea de la Ibaneasa, din judetul Botosani!

Ministrul Lucia Varga anunta investitii de 4 milioane de lei la acumularea de la Ibaneasa, din judetul Botosani!
    Dupa intalnirea de la Consiliul Judetean cu presedintele Florin Turcanu, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga, a participat la o conferinta de presa organizata la sediul PNL Botosani.

Lucia Varga a vorbit  despre investitiile care ar urma sa fie facute in judetul nostru, in special la acumularea de la Ibaneasa, acolo unde ar urma sa fie alocati 4 milioane de lei.

"Am avut in cursul diminetii o intalnire extrem de importanta pentru noi toti la Consiliul Judetean, inclusiv cu institutiile pe care le coordonez si am informat autorităţile locale despre priorităţile pe care le avem atunci când vorbim despre finanţările din 2014. În primul rând, trebuie să vă spun câteva informaţii de ordin general. În cadrul departamentului Ape, Păduri şi Piscicultură am luat decizia menţinerii ritmului de finanţare pentru lucrările cu rol de apărare împotriva inundaţiilor şi anume 400 de milioane de lei pe an, astfel încât în anul 2035 să finalizăm toate lucrările din strategia naţională de apărare împotriva inundaţiilor şi să mărim gradul de apărare împotriva inundaţiilor a cetăţenilor. Aceste investiţii sunt unele în derulare, 291 de investitii sunt pe lista Ministerului, alocând aceste 400 de milioane pe an, în 2020 cele 291 de lucrări vor fi finalizate. Sigur că pe măsură ce finalizăm unele lucrări promovăm altele noi pentru că în urma verificărilor de toamnă pe care specialiştii din cadrul ministerului le-au realizat am identificat 471 de puncte critice, puncte care oricând pot crea probleme în apărarea împotriva inundaţiilor a cetăţenilor şi bunurilor acestora. Prioritizăm acele puncte critice, le introducem la finanţare astfel încât să diminuăm riscul la inundaţii", a spus ministrul. 

Lucia Varga a mentionat ca pentru  lucrarile de la acumularea Ibaneasa din judetul Botosani banii vor fi alocati in doua etape. 

"Când vorbim despre Botoşani am înţeles că este absolut necesară punerea în funcţiune a acumulării de la Ibăneasa pentru că avem această acumulare demarata inainte de anii `90, această acumulare este folosită atât pentru a-i apăra pe cetăţeni împotriva inundaţiilor dar mai ales pentru a asigura în perioada de secetă apă necesară pentru populaţie şi pentru agricultură în zona respectivă. Vom aloca în acest an banii necesari pentru punerea în funcţiune, în prima etapă 2 milioane urmând ca la rectificare să asigurăm inca 2 milioane, astfel încât alocând cele 4 milioane pentru acumularea Ibăneasa să putem face punerea în funcţiune şi să ne putem atinge obiectivul pentru care a fost creat", a completat Varga. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
50

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
245

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...