Ministrul Justitiei, in Penitenciarul din Botosani! - GALERIE FOTO

Ministrul Justitiei, in Penitenciarul din Botosani! - GALERIE FOTO

 CATALIN PREDOIU in Penitenciarul Botosani  

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a ajuns astazi in judetul Botosani, unde a vizitat Judecatoria si Tribunalul, dar si Penitenciarul. Inaltul oficial a intrat in celulele detinutilor, interesandu-se cu privire la problemele cu care acestia se confrunta.

Ministrul Justitiei este singurul membru al Guvernului Boc care a ajuns la Botosani dupa sedinta desfasurata la Iasi in cursul zilei de ieri, cei mai multi dintre oficiali preferand sa se deplaseze la Suceava, impreuna cu seful Cabinetului, prim-ministrul Emil Boc.

Catalin Predoiu a precizat ca vizita de la Botosani vizeaza mai multe obiective, spunand ca in primul rand doreste sa contruiasca o relatie de incredere cu magistratii si intreg sistemul judiciar pentru ca obiectivele ce le au de indeplinit sa fie duse pana la capat, facand referire la pregatirea sistemului pentru implementarea noilor coduri, accelerarea actului de justitie, implementarea codurilor din urmatorii ani.

"Imi doresc ca acest sentiment de incredere sa fie reciproc si parte din efortul Ministerului de a consolida aceasta colaborare dintre autoritatea executiva si  puterea judecatoresca consta in explicarea proiectelor pe care le avem. Am venit sa explic ce vrem sa realizam in lunile care urmeaza privind accelerarea judecatii de punere in aplicare a codurilor si noua stategie pe care o vom publica in saptamanile care urmeaza si in acelasi timp am venit sa transmit un mesaj de incredere in propriile resurse. Eforturile din ultimii ani incep sa-si arate roadele, suntem pe un drum bun", a declarat Catalin Predoiu, Ministrul Justitiei.

Un alt motiv al vizitei oficialului din Justitie este, asa cum a si declarat Catalin Predoiu, de a lua contact cu realitatea din teren, chiar daca se cunosc problemele din discutiile telefonice sau chiar de la videoconferinte.

"Am venit sa iau contact si cu realitatile din teren, oricat ai studia dosarele, oricat de mult ai avea de discutat telefonic sau videoconferinte, pana la urma cunoasterea realitatilor din teren iti ofera imaginea completa", a adaugat Ministrul Justitiei.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
38

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
63

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
87

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...